Van links naar rechts: Leo Ouweneel, Josette de Haan, Marius Slingerland en Fabian Mudde.
Van links naar rechts: Leo Ouweneel, Josette de Haan, Marius Slingerland en Fabian Mudde. (Foto: Frank Snoei)

Jubilarissen bij Muziekvereniging Lekkerkerk

Lekkerkerk – Tijdens het onlangs gehouden Najaarsconcert van Muziekvereniging Lekkerkerk zijn er vier jubilarissen in het zonnetje gezet door voorzitter Piet Boesberg. Met vier personen vertegenwoordigen zij in totaal maar liefst 150 jaar lidmaatschap.

Twee personen vierden hun 25-jarig jubileum, te weten Erik Slingerland en Fabian Mudde. Erik Slingerland is vanwege zijn verhuizing naar het buitenland niet meer actief spelend bij de vereniging, maar draagt deze wel nog altijd een warm hart toe. Dat blijkt wel uit het feit dat de trompettist zijn lidmaatschap heeft gehandhaafd. Uiteraard hopen alle leden dat Erik ooit weer terugkeert naar Nederland én naar zijn muzikale hobby.

De tweede die zich een kwart eeuw lid mag noemen, is Fabian Mudde. Fabian is op jonge leeftijd gestart op ongestemd slagwerk. Na verloop van tijd heeft hij zich het melodisch slagwerk eigen gemaakt en is hij sindsdien overal inzetbaar bij de Melody & Percussion Band, waarin hij ook de jeugdige slagwerkers bijstaat.

Josette de Haan is voor de oplettende bezoekers van de concerten niet meer weg te denken uit het orkest. Met het bespelen van de strijkbas geeft ze het harmonieorkest een symfonisch tintje en maakt op deze manier al veertig jaar deel uit van de bassectie.

Leo Ouweneel is het enige lid van voor de fusie tussen Excelsior en Juliana in 1967 en is dus langer muzikant dan dat muziekvereniging ‘Lekkerkerk’ bestaat. Hij bespeelt de trombone en geldt binnen de vereniging als een wandelend geschiedenisboek. Anekdotes na afloop van de repetities aan de bar gaan ver terug in de tijd toen de notulen en de jaarverslagen nog met de hand werden geschreven. Leo gaat ook zeker met zijn tijd mee want hij is nu webmaster van de vereniging. Nog altijd draagt hij zijn steentje bij, waarvoor Muziekvereniging Lekkerkerk hem zeer erkentelijk is.

Leo ontving een speldje en een oorkonde die horen bij een lidmaatschap van maar liefst zestig jaar.

Meer berichten