's Morgens om 10.00 uur op de 'koffie' in de whiskeywinkel. (Foto: Rob Glastra fotografie-Schoonhoven)
's Morgens om 10.00 uur op de 'koffie' in de whiskeywinkel. (Foto: Rob Glastra fotografie-Schoonhoven) (Foto: )

Work hard, relax hard... Want ondernemer zijn is pittig

Krimpenerwaard - Netwerkbijeenkomsten zijn niet meer weg te denken. Ondernemers die elkaar onder het genot van een kop koffie leren kennen en elkaar vragen hoe zij het nou aanpakken. Open Coffee Krimpenerwaard pakt de netwerkbijeenkomst eens helemaal anders aan.

Door Thea van der Raaf

Elke derde dinsdag van de maand is er Open Coffee Krimpenerwaard. Meestal stelt een ondernemer ruimte beschikbaar en maken andere ondernemers van de gelegenheid gebruik om eens bij een iemand in de keuken te kijken. Vragen die rondzoemen zijn: wie ben jij, wat doe jij en hoe doe jij dat. Belangrijk, want twee weten meer dan een en er valt altijd wat te leren. Daar gaat het om bij netwerken. Joke van der Kraan, eigenaar van Vormbuilders en zzp'er, zorgt ervoor dat elke maand ergens de koffie klaar staat. Joke: "We merken dat het niet iedereen lukt om op deze ochtenden te komen. Ze hebben het druk en regelmatig krijgen we de vraag of het ook 's avonds georganiseerd kan worden. Dus dat doen we, maar we wilden het dan wel anders. Er is zoveel in de Krimpenerwaard wat we niet weten, bijvoorbeeld over eten en drinken. Niet elke zzp'er heeft een winkel met een voordeur die om 9.00 uur opengaat. Voor de Open Coffee is het een sport om telkens een andere locatie te vinden en soms is het:' wauw, dat wist ik niet'." Ernst Jan Van Niedek van 'Werkplekaanpassingen' en Joke organiseren samen een proeverij om al deze mensen bijeen te brengen. Joke: "Onder de titel 'Work hard, relax hard' laten we zien wat de Krimpenerwaard te bieden heeft. We hebben een registervinoloog, een koffiebrander, die met zijn eigen kar komt en ter plekke de koffiebonen brandt en een bakje voor je zet. Er zijn sapjes van fruit uit de boomgaard. Je kunt ervaren welke lekkere hapjes er gemaakt worden van wildafschot uit de Krimpenerwaard. Alles bij elkaar is het een interessante proeverij." Niet voor niets is het 'Relax hard', dus ervaar ook wat een stoelmassage voor je doet en leer van een professionele organizer hoe je op je werk tot rust komt. Gezellige muziek doet de rest. Lekker informeel, dus geen grijze pakken, dat doen ze nooit bij Open Coffee Krimpenerwaard. Natuurlijk blijft het een netwerkbijeenkomst waarop de mooiste samenwerkingen kunnen ontstaan, die een energieboost zijn voor je eigen bedrijf. Aanmelden via Facebook of info@opencoffee-krimpenerwaard.nl.

Zzp'er, beginnend ondernemer of bezig een bedrijf op te starten? Kom proeven en wees welkom. Neem gerust een introducee mee. De volgende bijeenkomst is op dinsdag 20 november van 19.00 tot 21.00 uur bij Witvliet Meubelen, Luijtenstraat 23 in Lekkerkerk.

Meer berichten