Uiteindelijk waren de pakjes terecht en kon er uitgepakt worden. (Foto: Wijntjesfotografie.nl)
Uiteindelijk waren de pakjes terecht en kon er uitgepakt worden. (Foto: Wijntjesfotografie.nl) (Foto: JWIJNTJES 0654257277)

O nee, waar zijn toch de pakjes?

Krimpen aan den IJssel - Zich absoluut niet bewust van de dingen die zouden gebeuren, speelden de peuters van de peuterinloopochtend vorige week donderdag rustig in hun eigen hoekje in de centrale hal van De Tuyter. Anders dan anders stonden vijftien groene kabouterstoeltjes in een kring opgesteld met in het midden een zetel voor, ja voor wie?

Door Jenny Enzlin

Dat werd een half uurtje later duidelijk. Vergezeld door twee Zwarte Pieten schreed Sint Nicolaas binnen en naam plaats op de voor hem gereedstaande zetel. De kindertjes reageerden heel verschillend. Van heel dapper, ze durfden op schoot bij de Sint, tot angstig. Een jongetje zat met zijn handjes voor zijn ogen, zo hoefde hij het grote onbekende niet te zien. Een enkel traantje moest weggepoetst worden maar de meeste kleintjes deden vrolijk mee met het zingen van de bekende sinterklaasliedjes. En toen brak het spannendste moment aan, het uitdelen van de cadeautjes. Maar waar waren de pakjes? Zijn hoge leeftijd speelde sint duidelijk parten, hij wist het niet meer. Nee, niet in de schoorsteen zoals je zou verwachten. Dan gaan we maar met zijn allen zoeken vond het hoge bezoek. Met een sliert kindertjes achter zich aan zocht Sint de hele hal af, nergens ook maar een pakje te bekennen. Totdat, eindelijk, achter de balie, de zak met cadeautjes werd gevonden. Driftig werd het papier er af gescheurd. Een meisje liet haar geschenkje, een knuffel, niet meer los. Na het uitpakken moest de Sint weer verder, hij werd vrolijk uitgezwaaid. De peuters waren blij, de moeders waardeerden de moeite die de vaste leidster van de inloopochtend, Joke Pastijn, had gedaan om de ochtend feestelijk te laten verlopen. De inloopochtend is een onderdeel van de speelotheek Reuzekeus. Elke donderdagochtend kunnen peuters met hun moeders gratis terecht in De Tuyter.

Meer berichten