Directievoorzitter Judith Cok en voorzitter van de Raad van Commissarissen Ed Brouwer van de nieuwe bank Hollandse IJssel.
Directievoorzitter Judith Cok en voorzitter van de Raad van Commissarissen Ed Brouwer van de nieuwe bank Hollandse IJssel. (Foto: )

Rabobanken gaan samen verder als 'Hollandse IJssel'

Krimpenerwaard - Rabobank Gouwestreek en Rabobank Krimpenerwaard gaan per 1 februari 2019 samen verder als Rabobank Hollandse IJssel. Op 26 november hebben de ledenraden van beide banken unaniem vóór de samenvoeging gestemd.

Onder het motto 'Vertrouwen ín de toekomst is werken áán de toekomst' is een Samenvoegingsdocument geschreven dat de verbinding tussen de twee banken helder in kaart brengt.
"Het fundament van onze samenvoeging is vertrouwen. Als je werkt vanuit vertrouwen, kun je je vizier opendoen. Zo zie je meer van elkaar." Judith Cok, de huidige directievoorzitter van Rabobank Krimpenerwaard die straks diezelfde functie krijgt in de nieuwe Rabobank Hollandse IJssel, vertelt dat het vertrouwen in elkaar er was vanaf dag één. Open en eerlijk zijn de gesprekken gevoerd als directie onderling, met de Raden van Commissarissen en met de ledenraden. "De wereld om ons heen verandert", zegt Ed Brouwer, voorzitter van de Raad van Commissarissen van de nieuwe bank. "Mensen komen nauwelijks meer in het bankgebouw. Als bank moet je meegaan met je tijd en het liefst voorop lopen. Je moet een koers kiezen. De Rabobank heeft een sterke lokale verankering en probeert het beste uit twee werelden te realiseren: je moet winst maken, maar de bank voelt ook een grote verantwoordelijkheid voor de samenleving." Caspert van der Wel, huidig directievoorzitter van Rabobank Gouwestreek, ondersteunt de samenvoeging van harte: "Een hele goede ontwikkeling. De samenvoeging is nodig om op lange termijn goed in de behoeften van onze klanten te kunnen blijven voorzien, maar biedt ook volop kansen om onze dienstverlening en rol in de regio te versterken."

Judith Cok legt uit dat de samenvoeging tussen deze twee banken bijna vanzelfsprekend is: "Wij zijn zowel hetzelfde als aanvullend, met elk een buitengebied met kleinere kernen én een stad. We hebben sectoren die overeenkomen en ieder onze eigen, kenmerkende bedrijfstakken waarin we veel van elkaar zullen leren en elkaar kunnen versterken. Bovendien liggen we geografisch in elkaars verlengde. De nieuwe naam is geïnspireerd op de rivier de Hollandsche IJssel, die precies door het midden van het nieuwe werkgebied stroomt en de Gouwestreek met de Krimpenerwaard verbindt. Als nieuwe bank blijven we vanuit onze coöperatieve traditie als vanzelfsprekend sterk betrokken en maatschappelijk dichtbij."

 

Meer berichten
Shopbox