Uitreiking van de certifacaten aan de Schoonhovologen van 2018
Uitreiking van de certifacaten aan de Schoonhovologen van 2018 (Foto: Ad de Vaal)

Er start binnenkort weer een cursus Schoonhovologie

Op maandag 14 januari start voor de 9e keer de cursus Schoonhovologie.

Hoe is Schoonhoven ontstaan? Waarvan leefden de stadsbewoners door de eeuwen heen? Wat is er nog te zien van de fortificaties van de oude vestingstad? En waaraan dankt de binnenstad zijn unieke stratenpatroon? Is het waar dat de stad ooit de tiende stemhebbende stad van Holland was? Welke rol speelde de kerk? En waarom is Schoonhoven eigenlijk de Zilverstad van Nederland?
In 12 lessen op de maandagavond komen deze en andere vragen over de geschiedenis van Schoonhoven aan de orde. De lessen worden gegeven in de bibliotheek aan de Spoorstraat

De kosten bedragen  €75,00. Voor leden van de Historische Vereniging Schoonhoven. Voor deelnemers aan de cursus die geen lid zijn van de vereniging zijn de kosten € 90,00. Dit is inclusief een jaar lidmaatschap van de Historische Vereniging Schoonhoven.

Heeft u belangstelling of wilt u zich opgeven, op de website van de Historische Vereniging Schoonhoven https://historischeverenigingschoonhoven.nl/activiteiten/schoonhovologie/ vind u een inschrijfformulier.

Meer berichten