Roos Ritmeester.
Roos Ritmeester. (Foto: )

Predikant Schoonhoven neemt afscheid

Schoonhoven - Onlangs nam ds. Roos Ritmeester, na 17 jaar, afscheid van haar Remonstrantse gemeente Schoonhoven. Na de drukbezochte kerkdienst, waar zij werd uitgezegend door haar collega-predikant ds. Hanneke Ouwerkerk van PG De Hoeksteen, vond een informeel samenzijn plaats in de remonstrantse kerk voor alle leden & vrienden, familie en genodigden.

De Remonstrantse gemeente Schoonhoven was de eerste gemeente van ds. Ritmeester. "Zoiets als een eerste liefde en naar nu blijkt het ook jouw laatste liefde te zijn geweest", aldus kerkenraad-voorzitter Menno Boetes. Hij roemde haar trouw en toewijding voor deze kleine geloofsgemeenschap. De groei die de Schoonhovense remonstranten hebben doorgemaakt in de jaren van haar predikantschap is bijzonder, wellicht zelfs spectaculair in het licht van de gestage krimp van geloofsgemeenschappen.

Vanuit de kerkenraad, leden en vrienden ontving de scheidend predikante, die officieel met emeritaat is gegaan, een bijzonder gouden sieraad. Uiteraard afkomstig uit de Zilverstad. Een opvolger wordt nog gezocht.

Meer berichten