Zaterdag was in Schoonhoven de Nacht van het Zilver. (Foto: Wijntjesfotografie.nl)
Zaterdag was in Schoonhoven de Nacht van het Zilver. (Foto: Wijntjesfotografie.nl) (Foto: JOHN WIJNTJES)

Betoverend Schoonhoven tijdens de Nacht van het Zilver

Schoonhoven - Schoonhoven was opnieuw betoverend, in het donker van 15 december: de Nacht van het Zilver. Zo'n 2500 bezoekers genoten de mogelijkheid om de zilverkunst te ontdekken achter de deuren van dertig goud- en zilversmeden.

De opening van de Nacht van het Zilver vond plaats in de sfeervol verlichte veerpoort, waar Galerie Meesters van de Zilverstad gehuisvest is. Daar werd afscheid genomen van Dick van de Lagemaat en Frans van Mierlo, die het presteerden om tien maal de stuwende krachten te zijn achter de Nacht van het Zilver. Het vuur wordt doorgegeven: Orly Trost, Marco Oudshoorn en galerie eigenaar Stefan van Beeten nemen de organisatie over.
De tiende editie van de Nacht van het Zilver werd gevierd met smeedwedstrijd Heel Schoonhoven Smeedt. Op de werkbanken van goud- en zilversmeden vervaardigen vakscholieren, (semi-)professionals en cursisten een zilveren taartstuk. Hiervoor kregen zij vier uur de tijd. De resultaten waren ontzettend divers. Nathalie Pattiperloly kreeg de hoofdprijs voor haar taartstuk. Linda den Besten en Jacqueline van Rossum ontvingen respectievelijk de tweede en derde prijs. Om 00.00 uur werd de Nacht van het Zilver afgesloten in de Hoge Vierschaar, onder het Stadhuis van Schoonhoven. De volgende Nacht van het Zilver is op 14 december 2019. Meer info vind je op:

nachtvanhetzilver.nl

Meer berichten