Annette Koopman is druk met de voorbereidingen voor de Kerstmarkt. (Foto: Wijntjesfotografie.nl)
Annette Koopman is druk met de voorbereidingen voor de Kerstmarkt. (Foto: Wijntjesfotografie.nl) (Foto: JWIJNTJES 0654257277)

Blije Gift organiseert Kerstmarkt: 'Wij helpen wie het nodig heeft'

Krimpen aan de Lek - Stichting Blije Gift ondersteunt gezinnen die niet in aanmerking komen voor de Voedselbank omdat ze net 10 tot 15 euro boven de grens zitten. Inmiddels zijn dat zo'n 71 gezinnen. Deze cliënten worden aangemeld via bewindvoering, maatschappelijk werk en via andere hulpverleners. Speciaal voor deze groep is er op 21 december een Kerstmarkt in het Cultuurhuis in Krimpen aan de Lek.

Door Annemarie van der Ploeg

"Ik heb zelf tien jaar bij de Voedselbank gewerkt, maar wij doen het anders dan zij. Wij zitten in een pand aan de Middelland 22a in Krimpen aan de Lek. Arthur Bouw, die momenteel met mij in het bestuur van de stichting zit heeft dat ons aangeboden voor 1 euro per maand. Met het geld wat ik met deze huur bespaar, kan ik heel veel gezinnen helpen. Wij geven geen pakketten, maar zetten donatiepotten voor de stichting bij lokale winkeliers. Al het geld wat erin komt, wordt bij deze winkeliers verzilverd in de vorm van levensmiddelen bonnen. Zo proberen wij voor deze mensen de schijf van vijf in elkaar te flansen. Met de bonnen kunnen de cliënten die dingen kopen die ze kunnen gebruiken en wordt er niks weggegooid", vertelt Annette Koopman.
In de winter kan het heel koud zijn en alles is heel duur. "Daarom hebben wij een winterjassenactie opgezet. Er zijn zo'n 600 jassen binnengekomen via particulieren en bedrijven en via de Rabobank kregen wij kerststollen. Eneco ging meehelpen en via een modezaak kregen wij kledingrekken te leen. Het Cultuurhuis stelde ons een ruimte beschikbaar voor de Kerstmarkt van aanstaande vrijdag. Zij verzorgen ook een tombola waarvoor ik cadeautjes meeneem en ook gratis speelgoed voor de kinderen. En nu zamelen we kerstpakketten in. Want die zou ik er het liefst ook bij geven. De decembermaand is altijd heel vol, maar ik wil de gezinnen 12 maanden per jaar ondersteunen. Dus zijn we constant aan het inzamelen, presentaties aan het geven en fondsen, stichtingen en bedrijven aan het aanschrijven. Wij willen iedereen helpen, ongeacht kleur of geloof", besluit Koopman.

Meer berichten