De brandweer van Krimpen aan de Lek.
De brandweer van Krimpen aan de Lek. (Foto: )

Brandweer in Krimpen aan de Lek zoekt versterking

Krimpen aan de Lek - Voor de kazerne in Krimpen aan de Lek is Brandweer Hollands Midden op zoek naar vrijwilligers (mannen en vrouwen). Zaterdag staan de brandweerlieden van 10.00 tot 13.00 uur in het centrum om vrijwilligers te werven. Je kunt dan ook de wagens en ander materiaal bekijken.

Wist je dat je als brandweervrijwilliger wordt opgeleid in het brandweervak, wekelijks oefent met je collega's en je een vaste vergoeding ontvangt én een vrijwilligersbijdrage na een inzet?

Interesse? Er is een aantal voorwaar den om brandweervrijwilliger te worden. Zo moet je minimaal 18 jaar zijn en in Krimpen aan de Lek wonen of werken. Andere voorwaarden: Je beheerst de Nederlandse taal, je hebt tenminste een VMBO-diploma en je bent een aantal dagen per week overdag beschikbaar.

De brandweer staat dag en nacht klaar om branden te blussen natuurlijk, maar ook verleent de brandweer hulp bij verkeersongevallen, waterongevallen, milieucalamiteiten, ongevallen met gevaarlijke stoffen en staan we klaar voor mens en dier.

Meer weten? Neem dan contact op met Lies Hoogendoorn, ploegchef Krimpen aan de Lek, via lies.hoogendoorn@brandweer.vrhm.nl.

Meer berichten