Foto: Chris van Rijswijk

Net als prikbordbriefjes, maar dan wel online

Krimpen aan den IJssel - Het overkomt iedereen wel eens. Er ligt een klus op je te wachten maar het komt er niet van. Je hebt het juiste gereedschap niet, het is lichamelijk te zwaar of je weet niet hoe je het moet aanpakken. Anderzijds beschik je zelf over kennis en vaardigheden waarmee je een ander zou kunnen helpen.

Door Jenny Enzlin

Sinds anderhalf jaar kun je nu terecht op de landelijke website wehelpen.nl waarop vraag en aanbod bij elkaar gebracht worden De site is een initiatief van KrimpenWijzer, een brede welzijnsorganisatie gevestigd in het Gezondheidscentrum aan de Groenendaal.
"Vergelijk het maar met de briefjes die je vroeger kon ophangen op het prikbord bij Albert Heijn", zegt Chris van Rijswijk, verbonden aan KrimpenWijzer. "De site bestaat nu ruim een jaar. De belangstelling is matig, dat zou beter kunnen, het ligt waarschijnlijk aan onbekendheid." De hulp is gratis, moet beperkt blijven tot de gemeente Krimpen en is in principe eenmalig. Ter verduidelijking geeft Van Rijswijk een paar voorbeelden. "Via de site heeft een amateur visser een maatje gevonden die ook graag een hengeltje wilde uitgooien, met z'n tweeën aan de waterkant is toch gezelliger. Je kunt ook denken aan samen genieten van je lekkere stamppot of je zelf gebakken cake delen. Zelf heb ik iemand de werking en mogelijkheden van een aangeschafte camera uitgelegd." Met familie en vrienden kan men via de gedeelde onlineagenda hulp voor een naaste organiseren. De flyer vermeldt nog: het doen van boodschappen, het uitlaten van de hond of vervoer naar het ziekenhuis. Op dat laatste wil Van Rijswijk nog wel even inhaken; "We vroegen voor deze dienst een bijdrage van 9 euro gevraagd maar daarvoor werden we op vingers getikt, het moet wel gratis blijven." Van verdringing van betaald werk is geen sprake, noch van misbruik. "We worden gemonitord." Organisaties kunnen ook gebruik maken van de site. Bijvoorbeeld voor het vinden van een vrijwilliger voor één van de wijkrestaurants.

www.wehelpen.nl/krimpenwijzer

Meer berichten