Foto:

Zo zag Kerst eruit in Lekkerkerk

Lekkerkerk - In december 1984 zag ons Raadhuisplein er zo uit. De verlichte kerstboom stond voor de winkels maar verder was er nog weinig kerstversiering te zien. Dit winkelcentrum is in de jaren 60 gebouwd. De Zuidkant die u hier ziet, was de laatste aanbouw. Toen stonden er nog twee losse gebouwtjes: één waar de Amro-bank in zat, en een sigarenwinkeltje waarin een blinde man zijn bestaan vond. Hij wist alles feilloos te vinden. In de negentiger jaren is dit winkelcentrum enorm verbouwd.
De gemeente Lekkerkerk stuurde deze kaart naar alle inwoners, als afscheid van onze gemeente. Want in 1985 moest men samen met Krimpen aan de Lek, de gemeente Nederlek vormen. Daar waren beide dorpen op tegen. Veel mensen hebben deze kaart bewaard. Hij ligt met vele andere kaarten over de Krimpenerwaard in een vitrine van onze Oudheidkamer in de Poolmanweg 11.
Op de achterkant van de kaart staat: 'Nu de bestuurlijke zelfstandigheid van Lekkerkerk eindigt, willen wij u deze foto van ons raadhuis aanbieden. Het dorp Lekkerkerk en de Lekkerkerkse gemeenschap zullen naar onze stellige overtuiging ook binnen de gemeente Nederlek hun eigen karakter behouden. Wij hopen dat de overgang naar de nieuwe situatie voor u zo min mogelijk ongemak meebrengt. En we hopen dat u ook voor het nieuwe bestuur van Nederlek een even prettige bevolking zult zijn als u dat voor ons was.'

Meer berichten