Foto:

Bono wil plek voor zichzelf

Krimpen aan den IJssel - Elke week zet de IJssel en Lekstreek een asieldier van Dierenopvangcentrum Krimpen aan den IJssel in de spotlights. Deze keer is dat Bono, een geweldig leuke cyperse kater van 6 jaar. Bono is zwervend gevonden en had een gebroken hoektand, waar hij veel pijn van had. Inmiddels is hij bij de dierenarts geweest en is hij weer pijnvrij en eet hij brokjes naar hartenlust. Bono komt je begroeten zodra je de kamer binnenkomt. Hij springt al kopjes gevend tegen je aan en klimt op schoot als je op de grond zit en overlaad je met kopjes.

Optillen daar heeft Bono duidelijk minder goede ervaringen mee, dit vindt hij heel spannend en hij wil dan ook liever niet dat je dit doet. Kwestie van vertrouwen. Bono kletst graag en is dus niet vies van een gezellige potje kroelen. Hij is graag buiten aan het ravotten, dus zoekt een huis met een tuin. Andere katten, honden of kinderen daar woont hij liever niet mee samen. Bono wil de gezelligheid niet delen. Ook kijkt Bono in het begin kort de kat uit de boom, hij houdt er niet van opgesloten te zijn, hij geniet graag van zijn vrijheid, dus heeft graag toegang tot het hele huis.

Let op: Het is niet mogelijk om zonder afspraak naar deze kat te komen kijken. Dit om de rust van de katten te bewaken en om teleurstelling te voorkomen. Om er zeker van te zijn dat jij en de kat een goede match zijn, is er een kennismakingsgesprek. Hiervoor kun je een afspraak maken door het sturen van een mail naar krimpen@dierenbescherming.nl.

Meer berichten