Sibylla Bussink, Anneke van Asperen en Karin te Winkel hebben zo hun eigen reden om deze actie te orgeniseren. Foto: PR
Sibylla Bussink, Anneke van Asperen en Karin te Winkel hebben zo hun eigen reden om deze actie te orgeniseren. Foto: PR (Foto: )

Meteen in actie voor Alpe d'HuZes

Van de redactie

Soepverkoop en dineractie

Iedereen kent wel iemand in zijn familie of vriendenkring met kanker. Voor onderzoek naar deze gevreesde sluipmoordenaar dient veel geld te worden ingezameld. Daarom meldden Sibylla Bussink, Anneke van Asperen en Karin te Winkel zich bij Team Krimpenerwaard om zich fysiek, geestelijk én financieel voor te bereiden op Alpe d'Huzes.

schoonhoven - Het Schoonhovense trio doet dit op zaterdag 5 januari met de verkoop van erwtensoep en broodjes worst tijdens de traditionele nieuwjaarswedstrijd van voetbalvereniging Schoonhoven. Op donderdag 17 januari volgt een dineractie in diverse restaurants waar donateurs kunnen aanschuiven voor een driegangenmenu voor 30 euro.
Voor het beklimmen van de hoge berg in de Franse Alpen – te voet of per fiets – dienen alle deelnemers 2500 euro per persoon over te dragen aan het kankerfonds. "Het loopt goed, maar er kan nog wel wat sponsorgeld bij", luidt hun oproep. "Het Team Krimpenerwaard heeft ook een gezamenlijke kas voor de opbrengsten van collectieve acties. Die worden door de penningmeester netjes over de 18 deelnemers verdeeld", zegt Sibylla.
Allen hebben een reden om mee te doen aan Alpe d' Huzes. Sibylla kreeg vier jaar geleden borstkanker en nadien complicaties. Ze wil met haar deelname een punt zetten achter dit verhaal. "Klaar ben je nooit, maar dit is toch een mijlpaal. We gaan straks met het hele gezin naar Frankrijk toe, want zo'n ziekte beleef je niet alleen."
Daar kan Anneke over meepraten. "Een zoontje van een vriendin heeft een hersentumor. Dat heeft uiteraard veel consequenties op het dagelijks leven. Je ziet wat zo'n ziekte aanricht in een gezin. Daarom heb ik me aangemeld. Het is mijn manier om verbondenheid te laten zien."
Voor Karin het was een optelsom. "Ik wil me inzetten voor een goed doel en over deze actie hoef je niet te twijfelen. Sportief presteren om kanker te bezweren. Daar wil je wel voor gaan. Samen een vuist maken. Dat voelt goed."
Op donderdag 6 juni wordt de Alpe d' Huez door duizenden Nederlanders beklommen.

Meer berichten