Bingel boek
Bingel boek (Foto: KindeRdam)

KindeRdam laat ruim 5000 kinderen luisteren, kijken, zingen en dansen!

Regio - Een muziekboek cadeau tijdens de Voorleesdagen. KindeRdam laat ruim 5000 kinderen luisteren, kijken, zingen en dansen!


KindeRdam hecht veel waarde aan taalontwikkeling. Daarom ook besteden we op onze kinderdagverblijven, peuterspeelgroepen en BSO’s graag aandacht aan de Nationale Voorleesdagen. Dit jaar hebben we dat op een wel heel speciale manier gedaan. Alle kinderen en medewerkers van KindeRdam (totaal ruim 5000!) hebben de afgelopen week het boek Bingel cadeau gekregen. Een prachtig muziekboek met mooie kijkplaten en een cd vol vrolijke kinderliedjes uit allerlei landen.

Een prikkel voor de hersenen

Een muziekboek tijdens de Voorleesdagen? Natuurlijk! Want muziek raakt en verbindt, maakt vrolijk en blij. Maar daarnaast draagt het ook bij aan de ontwikkeling van kinderen. Zo ontstaan er door te luisteren naar muziek nieuwe verbindingen tussen de verschillende hersengebieden. De plek in de hersenen waar emoties zitten, ligt bijvoorbeeld vlakbij het gebied van waaruit de motoriek wordt aangestuurd. Als kinderen muziek horen, verbinden die twee gebieden met elkaar en gaan zij als vanzelf lekker bewegen.

Beter luisteren en lezen

Maar muziek zorgt niet alleen voor nieuwe verbindingen in het kinderbrein. Het ondersteunt ook vaardigheden als luisteren, lezen en motoriek. Kinderen die al van jongs af aan naar muziek luisteren, kunnen zich later niet alleen beter concentreren, maar beschikken ook over meer werkgeheugen en een grotere emotionele intelligentie.
Bingel dus, om samen te luisteren, te kijken, te zingen, dansen en spelen.

Meer berichten