Wethouder Anthon Timm leest voor bij de kleuters
Wethouder Anthon Timm leest voor bij de kleuters (Foto: Juffrouw Thea)

Wethouder Anthon Timm leest voor op het Octaaf

Krimpen aan den IJssel - In Pyjama naar school, starten met een lekker ontbijtje en tegelijkertijd voorgelezen worden in de klas. Zo opende het Octaaf op woensdag 23 januari de nationale voorleesdagen.
De kinderen van de groepen 1 en 2 luisterden vol aandacht naar wethouder Anthon Timm die het prentenboek van het jaar 2019, Een huis voor Harry, voorlas.

Voorafgaand aan deze week is er een oproep gedaan aan alle ouders, opa’s en oma’s om voor te komen lezen in de klas. Ook hebben de oudere kinderen voorgelezen aan de jongere kinderen in de school. Tijdens de voorleesdagen, beleefden de kinderen in de gehele school, verschillende mooie voorleesactiviteiten waarbij de boeken uit de schoolbibliotheek gebruikt werden.

Het Octaaf is trots op de samenwerking met Bibliotheek aan den IJssel ‘de Bibliotheek op school’ Ieder jaar worden de boeken, door bibliotheek aan den IJssel, aangevuld met nieuwe titels. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van de diensten van de onderwijsspecialisten van de bibliotheek, ter bevordering van het leesplezier bij kinderen. Met veel plezier kiezen de kinderen iedere woensdag een nieuw boek uit. De schoolbibliotheek zelf wordt volledig gedraaid door vrijwilligers, ouders van het Octaaf.

Meer berichten