Eerste prijs voor Jade op het Encore festival!

Krimpen aan den IJssel - Afgelopen zondag deed Vocal Group Jade uit Krimpen aan de IJssel mee aan de Encore korenwedstrijd in het Isala theater. Aan deze wedstijd deden in totaal 11 koren uit Rotterdam en wijde omgeving mee. Het algehele niveau was hoog en het enthousiasme spatte er tijdens de optredens vanaf. Jade zong als eerste en ontving een lovend jurycommentaar. Voor de koorleden was het nog lang wachten op de einduitslag die pas aan het einde van de dag bekend werd gemaakt. Groot was de vreugde toen bleek dat Jade niet alleen als eerste koor was begonnen, maar ook op de eerste plaats was geëindigd!


Jade zong in het Isala vijf nummers: zowel Engelstalige als Nederlandse nummers. In tegenstelling tot veel andere koren, wordt Jade tijdens optredens altijd begeleid door live muziek met dirigente Karin Schipper op piano en Henk Elderson als gitarist. Het koor repeteert onder leiding van Karin op maandagavond en vrijdagmiddag. Naast het instuderen van de muziek en teksten besteedt Jade veel tijd en energie aan de choreografie, regie en beleving van de nummers.

Bent u enthousiast geworden en wilt u meer van Jade horen? Dat kan! Op zondagmorgen 24 maart a.s. treedt Jade op in ‘De Oliphant’ in Rotterdam Charlois. Wat dichter bij huis is een optreden op 13 april: dan zingt Jade tijdens de Lifestyle Spring Market op het terrein van het Streekmuseum Krimpenerwaard in Krimpen aan den IJssel.

Spreekt Jade’s repertoire van close harmony, kleinkunst, musical en jazzy nummers u aan en wilt u ook graag zingen in een enthousiast koor van niveau? Nieuwe leden zijn welkom bij de groep. Raadpleeg de website van Vocal Group Jade of stuur voor meer informatie een mailtje naar: zingmetkarin@gmail.com.

Meer berichten