Remon Schults: Afvallen en sterker worden met Total Strength. (Foto: Wijntjesfotografie)
Remon Schults: Afvallen en sterker worden met Total Strength. (Foto: Wijntjesfotografie) (Foto: JOHN WIJNTJES)

Slanker en fitter met Remon Schults

Lekkerkerk - Van je hobby je beroep maken; Remon Schults uit Lekkerkerk besloot die ambitie invulling te geven. Sinds enkele weken runt hij Total Strength, een fitnesspraktijk voor iedereen die op een uitdagende, effectieve en leuke manier kilo's wil verliezen en conditie wil opbouwen.

 

Door Jan J. Timmer

Het idee om iets met fitness te gaan doen ontstond vier jaar geleden rondom zijn verhuizing van Krimpen aan den IJssel naar Lekkerkerk. "Ik besloot mijn nieuwe huis compleet te renoveren, compleet met een kleine fitnesskamer", vertelt Remon Schults (27). "Die ruimte werd echter al snel te klein. Ik bouwde vervolgens een tuinhuisje, maar ook daar groeide ik in no time uit. Bovendien ontbrak het er aan verwarming en was er nauwelijks sprake van isolatie. Toen er vervolgens een loods beschikbaar kwam op adres Schuwacht 292 in Lekkerkerk besloot Schults deze 'sportief' in te richten. Hij had inmiddels al een aantal klanten weten te verzamelen die bij hem trainden. Dat deden en doen ze vol enthousiasme", glimlacht Schults. "Ik ben vervolgens eens goed gaan nadenken over mijn toekomst. Ik werkte de voorbije zes jaar fulltime bij een bedrijf dat systeemwanden plaatst. Een baan die me zo'n 55 uur per week kostte. Zo'n twintig uur daaromheen besteedde ik aan de fitnesspraktijk. En die groeide gestaag. Reden om de knoop door te hakken. In december van het afgelopen jaar nam ik ontslag bij mijn werkgever. Kort na de jaarwisseling ben ik officieel gestart met Total Strength. De belangstelling is groot en groeiend. Ik heb me gespecialiseerd in het helpen van mensen die af willen slanken, fit willen worden en weer lekker in hun vel willen zitten. Dat doe ik op een heel andere manier dan in de meeste sportscholen. Fitnessapparatuur kom je hier nauwelijks tegen. Cardio-apparatuur gebruiken we hier alleen maar om 'warm' te worden. Daarna gaan we vooral met techniek aan het weer, functionele materialen die je op een uitdagende helpen je doelen te bereiken. Je moet daarbij denken aan barbells, dumbells, bierfusten, atlas stones, strongman log's, zandzakken, battle ropes enzovoort. Ik kies voor een rustige aanpak en dito opbouw. In fase 1 werk ik met de klanten aan het opbouwen van hu spieruithoudingsvermogen. In fase 2 werken we aan de stabiliteit. De klant bepaalt vervolgens waar de verdere focus ligt. In fase 3 gaan we met spierkracht aan de slag, in fase 4 met kracht en in fase 5 komt explosiviteit aan de oren. Daarbij mag je denken aan springen, duiken. wenden en keren."

Zijn klanten zijn razend enthousiast over de wijze waarop Remon Schults ze begeleid én over de resultaten. "Super leuk natuurlijk en enorm motiverend, ook voor mij", glimlacht Schults. Deze manier van trainen werkt voor iedereen zéker ook voor mensen die zich te dik voelen, vinden dat ze een matige conditie hebben. Geen sportachtergrond is bij ons geen enkel probleem." Meer weten? Bel: 06 1410 3267 of kijk op: www.totalstrength.nl.

Meer berichten