Het bedrag op de Schoolspullenpas is te besteden aan diverse schoolspullen.
Het bedrag op de Schoolspullenpas is te besteden aan diverse schoolspullen. (Foto: )

Aanvraagperiode voor Schoolspullenpas gestart

Krimpenerwaard - Stichting Leergeld Zuid-Holland Midden opent de aanvraagperiode van de Schoolspullenpas 2019 dit jaar twee maanden eerder. Voor kinderen uit gezinnen met minimale financiële middelen kan vanaf heden de Schoolspullenpas 2019 aangevraagd worden via de website van de stichting.

De Schoolspullenpas is een betaalpas waar Stichting Leergeld eenmalig een vastgesteld bedrag op zet. Dit bedrag kan besteed worden aan schoolspullen. Hiermee kunnen kinderen voor het aankomende schooljaar bijvoorbeeld gymkleding, schriften, kaftpapier, pennen of een grafische rekenmachine aanschaffen. Zo beginnen zij, net als hun leeftijdsgenootjes, het nieuwe schooljaar met een frisse start.

Gezinnen waarvan de ouders een uitkering ontvangen, hoge schulden hebben of werkend zijn, maar het hoofd amper boven water kunnen houden, kunnen soms wel wat extra ondersteuning gebruiken. Stichting Leergeld helpt deze gezinnen met de Schoolspullenpas en laat op deze manier elk kind mee doen.
Aanvragen
U kunt de Schoolspullenpas 2019 aanvragen tot en met 31 augustus 2019 en u kunt hem besteden tot en met 31 oktober 2018. Wilt u een aanvraag indienen? Dat kan via het online aanvraagformulier op www.elkkinddoetmee.nl/voorziening-schoolspullenpas-2019. Op deze webpagina vindt u ook een overzicht van de voorwaarden en van de winkels waar u de pas kunt besteden.

Meer berichten