Foto: Kai Coenen

Bedrijveninvesteringszone Centrum Schoonhoven van start

Schoonhoven - In de binnenstad van Schoonhoven start een Bedrijfsinvesteringszone (BIZ). Een BIZ maakt het mogelijk dat alle ondernemers gezamenlijk investeren om het stadscentrum aantrekkelijker, bekender en veiliger te maken. De ondernemers betalen hiervoor jaarlijks een bijdrage waarvan de gemeente de heffing en invordering verzorgt. De Stichting BIZ Centrum Schoonhoven heeft het initiatief genomen om een BIZ op te richten. In de afgelopen periode is hiervoor een draagvlakmeting gedaan. De uitkomst hiervan is dat een grote meerderheid van de ondernemers vóór invoering van een BIZ is. De BIZ start vanaf 1 januari 2019, voor een periode van 5 jaar.


"Ik ben ervan overtuigd dat de BIZ een impuls gaat geven aan de economische vitaliteit, het ondernemerschap en de samenwerking in de binnenstad", zegt wethouder economische zaken Jan Vente van de gemeente Krimpenerwaard. Tijdens een feestelijke ondernemersborrel op woensdag 27 februari jl. maakte hij de uitslag officieel bekend. "Niet alleen voor de ondernemers, maar ook voor consumenten is dat goed nieuws."


Van de 141 verzonden stemformulieren zijn 119 stembiljetten ingeleverd bij de gemeente. Daarvan hebben 98 ondernemers (82,4%) vóór de BIZ gestemd. Hiermee voldoet de uitslag ruimschoots aan de wettelijk voorgeschreven draagvlakvereisten, waardoor de BIZ-verordening vanaf 1 januari 2019 in werking treedt.


BIZ-voorzitter Michiel van der Schaaf is blij met het grote aantal voorstemmers. "Deze brede steun bevestigt nog eens dat de Schoonhovense winkeliers, horeca en edelsmeden met nieuw elan samen willen werken aan hetzelfde doel; meer bezoekers en meer bestedingen in de stad. Door dat met elkaar te doen bereiken we een grotere financiële slagkracht. Bijvoorbeeld voor evenementen en goede promotie, waardoor bewoners en bezoekers vaker naar onze mooie binnenstad komen en er langer verblijven. Samen staan we sterk, en hebben we een grotere kans op het realiseren van plannen en ideeën. Alles zelf doen is optellen, het samendoen is vermenigvuldigen."

Meer informatie is te lezen op www.bizcentrumschoonhoven.nl.
 

Meer berichten