19e WZ wandeldag in Schoonhoven op 30 maart

Schoonhoven - Er zijn al veel aanmeldingen voor de jaarlijkse WZ-wandeldag in Schoonhoven. Zelfs een groep Duitse wandelaars heeft zich al gemeld.De start is op 30 maart vanuit de aula van de csg Willem de Zwijger aan de Kamerlingh Onnesdreef in Schoonhoven.

Er zijn weer mooie routes samengesteld; dit jaar voeren die grotendeels door de Lopikerwaard. De Lopikerwaard is een oer-Hollands poldergebied: weidse vergezichten en prachtige oude monumentale boerderijen bepalen het landschap. Wandelen is de ideale manier om dit gebied te ontdekken en ervan te genieten. Vanaf 07.30 kunnen de liefhebbers van de lange afstand(40 en 50 km) op pad gaan; vanaf 08.30 kunnen de deelnemers van de kortere afstanden ( 7, 10, 15, 20 of 25 km) aan hun wandeling beginnen. Tot uiterlijk 14.00 uur kan men starten en uiterlijk om 18.30 uur dient iedereen weer terug te zijn. Er zijn voldoende rustmogelijkheden onderweg.

Het inschrijfgeld bedraagt €3,50; wie een herinneringsmedaille wenst, betaalt €5,00.

U kunt zich op 30 maart aan de start inschrijven. Leden van een wandelsportorganisatie krijgen een kleine korting.

Alle vormen van wandelen zijn mogelijk: rustig recreatief wandelen, stevig sportief wandelen en nordic walking. De lange afstanden zijn een prima training voor hen die deze zomer aan de Vierdaagse in Nijmegen willen deelnemen.

De opbrengst van de tocht is dit jaar voor het project Going Global van Edukans. Het geld wordt besteed aan onderwijsprojecten in het arme Malawi. Op de csg Willem de Zwijger worden tal van acties gevoerd om bij te dragen aan goed onderwijs voor jongeren ver weg. De organisatoren hopen dat er dit jaar weer een groot bedrag bijeen wordt gewandeld. Gezien de vele positieve reacties van deelnemers in voorgaande jaren vertrouwen de organisatoren van de csg Willem de Zwijger er op dat dit gaat lukken.

De laatste jaren trekt de tocht wandelaars uit alle hoeken van het land. Inmiddels kan de WZ-Wandeldag zich ook "internationaal" noemen omdat de laatste jaren er steeds een aantal Duitse en Belgische wandelaars aanwezig is. De wandeltocht wordt in diverse internationale wandelgidsen vermeld.

Deelname aan deze wandeldag staat open voor iedereen (individueel, in gezinsverband of als groep). Door de ruime starttijden is het zelfs bij grote deelname nog rustig op de routes.

Wanneer u de regio goed wilt leren kennen, moet u op 30 maart zeker meewandelen.

Alle verdere informatie kunt u krijgen via telefoonnummer 0182 384654.

Of per e-mail: wzwandelen@gmail.com

Meer berichten