Rob Glastra Fotografie

Sponsorloop wandelen voor water in Schoonhoven

Schoonhoven -  Op woensdag 20 maart lopen 266 Schoonhovense basisscholieren onder begeleiding van Rotary Schoonhoven voor schoolgenootjes in Afrika -

De groepen 7 en 8 van alle basisscholen uit Schoonhoven doen mee met de sponsorloop Wandelen voor Water. De woensdag in de week waarin de VN Wereld Water Dag valt is de grote landelijke wandeldag. In Nederland lopen duizenden leerlingen van honderden basisscholen mee met deze sponsorloop. In Schoonhoven zijn dat 266 leerlingen!

De start en finish vinden plaats bij het Bastion in Schoonhoven. Na een warming-up door Studio Younik geeft de burgemeester van de Krimpenerwaard, Roel Cazemier, om 12.00 uur het startschot voor de wandeling. Na afloop wordt het water uit de rugzakken opgevangen in containers en als bluswater door de Schoonhovense Brandweer gebruikt.

Gesponsord door familie en vrienden zamelen de kids geld in voor water- en sanitatie projecten in ontwikkelingslanden. Schoonhoven loopt voor waterprojecten in Oeganda en Tanzania, waarbij daar o.a. 7 scholen en hun omgeving bereikt zullen worden. Met een rugzak gevuld met 6 liter water lopen de leerlingen op 20 maart a.s. 6 kilometer; zo ervaren ze wat veel van hun leeftijdsgenoten in ontwikkelingslanden elke dag moeten doen! Want water uit de kraan is niet (overal) vanzelfsprekend, evenals wc's op school of thuis en goede hygiëne. Miljoenen kinderen hebben geen toegang tot veilig drinkwater. Dagelijks lopen ze kilometers om water te halen. Ze kunnen dan niet naar school en worden vaak ziek.

De sponsorloop Wandelen voor Water is een landelijk initiatief van Aqua for All en Simavi. Rotaryclub Schoonhoven organiseert dit evenement op lokaal niveau. De organisatie van de dag, maar gastlessen op de scholen. "De waterlessen zijn geen dagelijkse bezigheid voor onze leden, hopelijk brengen ze het er goed van af!" aldus Gemke Jager van Rotary Schoonhoven. De lessen dragen bij aan de bewustwording van omgaan met water en van de situatie van veel kinderen in ontwikkelingslanden.

Meer informatie over Wandelen voor Water op www.wandelenvoorwater.nl.

Meer berichten