Foto: Yvonne Bourgonje

Nieuwe instrumenten voor jeugd met dank aan De Onderlingen

Krimpen aan den IJssel - Een mooi moment vorige week voor vier muziekverenigingen uit de Krimpenerwaard. Zij kregen van verzekeraar De Onderlingen een cheque voor de aanschaf van instrumenten.

Verzekeraar De Onderlingen heeft een fonds dat tot doel heeft activiteiten te ondersteunen in de woon- en werkomgeving van de leden. De verzekeraar is ontstaan uit de fusie van Onderlinge Lek IJssel, Onderlinge De Waarden uit Schoonhoven en De Onze te Benschop. Om de muziekverenigingen te ondersteunen heeft De Onderlingen vier verenigingen in de gelegenheid gesteld nieuwe instrumenten aan te schaffen. De aanschaf wordt volledig betaald vanuit het zogeheten fusiefonds.

Vorige week vond in de Tuyter te Krimpen aan den IJssel de overdracht plaats. Met een kort muzikaal optreden presenteerden groepen van de muziekverenigingen Excelsior, Crescendo, Concordia en Harmonie Lekkerkerk. de nieuwe instrumenten aan een enthousiast publiek. Robert Hoek van De Onderlingen overhandigde de cheque aan de vertegenwoordigers van de vier verenigingen. Ries Jansen bedankte namens alle aanwezigen voor de schenking, waarmee ongeveer vijfentwintig instrumenten zijn aangeschaft: "De instrumenten zullen voor een belangrijk deel ter beschikking komen van de jeugdleden, waardoor de toekomst van de muziekbeoefening in de Krimpenerwaard een belangrijke impuls heeft gekregen."

Meer berichten