Open Bloesemdagen: Op de foto tussen de bloeiende fruitbomen

Schoonhoven - Er is geen betere plek om de lente te voelen en te ruiken dan een fruitboomgaard. Een witte zee van bloeiende fruitboomtakken in frisgroen gras, wuivend in de wind langs de rivier… Voor dit idyllische plaatje hoeft u niet naar de Betuwe, maar kunt u de komende paasdagen gewoon in de Krimpenerwaard terecht. Boomgaard De Lekbongerd in Schoonhoven houdt op vrijdag 19, zaterdag 20 en maandag 22 april Open Bloesemdagen. De boomgaard is dan voor iedereen vrij toegankelijk; het ideale moment om tussen de appel- en perenbomen te picknicken of prachtige (familie)foto's te maken!

Elize is met haar gezin eigenaar van De Lekbongerd en stelt haar boomgaard een aantal keer per jaar open voor het publiek. In het najaar om appels en peren te plukken; in het voorjaar om te genieten van de bloesem. Dit maakt De Lekbongerd tijdens het paasweekend de ideale stop voor fietsers langs de Lek. 'We zorgen voor koffie, thee en appelplaatcake, maar mensen mogen ook hun eigen picknick meenemen. Uiteraard is er appelperensap te verkrijgen en ander lekkers uit de regio.'

Op de foto
De bloeiende boomgaard is ook een ideale locatie om foto's te maken. Families, geliefden, grootouders en kleinkinderen: pak de camera en kom langs! Voor wie het serieus aan wil pakken is professioneel fotograaf Rebekka Karssies tijdens de Bloesemdagen aanwezig om een fotoshoot te maken (tegen betaling). Hiervoor moeten mensen zich vooraf aanmelden via dayofyourlifephotography@gmail.com. Op afspraak zijn ook andere dagen mogelijk.

Bloeitijd

Het lijkt erop dat de Lekbongerd met Pasen in volle bloei staat, maar het weer is daar natuurlijk altijd een belangrijke factor in. Houd voor het laatste nieuws over de Open Bloesemdagen daarom de website in de gaten: www.delekbongerd.nl/open-bloesem-2019 of facebook .

Bij goed weer zijn de Open Bloesemdagen op vrijdag 19 april, zaterdag 20 april en tweede paasdag 22 april tussen 10 en 17 uur. Boomgaard De Lekbongerd ligt aan de Lekdijk West 85 in Schoonhoven en is bereikbaar met de fiets tussen knooppunt 10 en 37. Voor auto's is er beperkte parkeergelegenheid langs de dijk. Vergeet vooral uw camera niet!

Meer berichten