Gezellig samen naar muziek luisteren in Zaal Muzikaal. (Foto: Wijntjesfotografie.nl)
Gezellig samen naar muziek luisteren in Zaal Muzikaal. (Foto: Wijntjesfotografie.nl) (Foto: )

Kom ook eens naar Zaal Muzikaal in wijkcentrum De Sperwer

Krimpen aan den IJssel - Samen genieten van muziek, wie wil dat nu niet? Anderhalf jaar geleden was Cor van Velzen voor zijn dochter Jantine, vanwege zijn plezier in platen draaien en genieten van zijn uitgebreide platencollectie, de inspiratiebron om in wijkcentrum De Sperwer gezellige muziek-middagen te organiseren.

Door Bab Riem Vis

De gemeente en KrimpenWijzer vonden dat een goed idee en nu komen dankzij de inzet van een aantal vrijwilligers elke eerste vrijdag van de maand belangstellenden van twee tot vier uur bijeen in Zaal Muzikaal aan de Ouverturelaan.

De organisatie van deze muziekmiddagen ligt onder andere in handen van de vrijwilligers Mieke van 't Holt, Lidya van Beek en Jantine van Velzen. Jantine vertelt: ''Elke maand is er weer een ander thema. We vragen de aanwezigen om daarin mee te denken. Mensen mogen uiteraard ook altijd hun favoriete platen en cd's meenemen.''

Deze middag is het thema Nederlands Theater. Een aantal langspeelplaten en cd's worden op de tafels gelegd en de aanwezigen mogen uitkiezen wat zij graag willen horen. Hierna wordt genoten van nummers van onder andere Pia Beck, Robert Long en Wim Sonneveld. Verder is er ook nog een soort muziekquiz voorbereid, waarbij de kennis van de aanwezigen wordt getest. Bijvoorbeeld over het aantal rozen waarover Toon Hermans zingt (24!) en over welke gemeente het bekende 'Een zwoele nacht' van Wim Sonneveld gaat. Eén keer raden…. Precies, over Krimpen aan den IJssel!

Jantine: ''Maar je hoeft heus niet zoveel verstand van muziek te hebben, hoor. Het fijne van muziek is dat het vaak vooral emoties losmaakt.'' ''Het muziekaanbod hier is heel gevarieerd. Het brengt herinneringen boven, waar we dan vervolgens met elkaar over praten. Dat geeft een extra dimensie aan het samenzijn'', zo vult één van de aanwezigen aan. En inderdaad. Leuke verhalen krijgen we deze middag te horen. Zoals bij de beelden van Pia Beck op het scherm met haar bekende nummer 'Boogie'.

''En we brengen'', aldus Jantine, ''ook weleens livemuziek. Musicerende Krimpenaren, die bereid zijn op bijvoorbeeld een thema aan te sluiten met een optreden, kunnen zich aanmelden op jantine@dijkbox.nl.''

Jantine tenslotte: ''We kunnen er op de maandelijkse vrijdagmiddag nog wel wat mensen bij hebben.'' Kijk ook eens op facebook bij Zaal Muzikaal. Deelname aan een middag kost maar twee euro en daarvoor krijg je niet alleen koffie of thee, maar ook nog een frisdrank en wat zoutjes erbij.

Meer berichten