Foto:

Concordia en Lekkerkerk behalen hoog niveau

Lekkerkerk - Herkenbare melodieën, prachtig uitgevoerde solostukken, aanstekelijke marsmuziek en vlagen van virtuositeit. Alles was er, zaterdag jongstleden in de grote zaal van Amicitia. Fanfare Concordia uit Krimpen aan den IJssel en het harmonieorkest van Muziekvereniging Lekkerkerk verzorgden daar samen een prachtig voorjaarsconcert.

Door Frank Snoei

Dirigenten Rob Sloekers van Concordia en Ria Kornet van Lekkerkerk hadden hun orkesten goed voorbereid. De concentratie bij de muzikanten was groot, de belangstelling van bezoekers evenzeer. Een vol Amicitia genoot voor de pauze van Concordia, dat in een uur liet horen waarin zij groot en veelzijdig zijn. De typische fanfareklanken, waarbij de melodiegroep wordt gevormd door de bugelsectie, brachten het publiek in vervoering. De solo op sopraansaxofoon, uitgevoerd door Raymond Maasland, kon op grote waardering rekenen. Maasland speelde het Concerto in E flat van Bellini. In principe geschreven voor hobo, maar voor fanfare omgezet naar een solo voor sopraansax. Het stuk Lost Heritage was een prachtig uitgevoerd en beladen stuk en vormde het hart van het optreden van Concordia.

Na de pauze was het de beurt aan de harmonie Lekkerkerk. Opvallend gegeven is dat het orkest voor een aanzienlijk deel uit jeugdleden bestaat, iets waar men in Lekkerkerk uiteraard erg trots op is. En de jeugd speelde ook een hoofdrol in het concert, waarbij verschillende solo's perfect werden uitgevoerd. Onder meer speelde het orkest muziek uit de musical Soldaat van Oranje, liet het verspreid over het concert vijf delen uit Heroes near and Far horen en sloot het af met een traditionele mars: The March of the Belgian Paratroops. Tussendoor klonk nog het melodieuze Yellow Moutains en Memory from the musical Cats. Jan Aart van Krimpen speelde op trombone de solo Misty.

De samenwerking tussen Concordia en Lekkerkerk kreeg hiermee een nieuw hoofdstuk. Het was het tweede gezamenlijke concert in een jaar tijd en als het aan alle betrokkenen ligt, zal dit niet de laatste keer zijn.

Meer berichten