Amy Cornax (15) uit Schoonhoven is door in The Battle's van de Voice Kids.
Amy Cornax (15) uit Schoonhoven is door in The Battle's van de Voice Kids. (Foto: )

Amy Cornax (15) uit Schoonhoven scoort in Voice Kids

Schoonhoven - Amy Cornax (15) is door in The Battle's van de Voice Kids. Zij kreeg in een driekamp met Merel en Danique de beste beoordeling bij het nummer 'Happier' van Ed Sheeran. Dat is knap en tegelijkertijd haar doel, want ze hoopt diep in haar hart op een zangcarrière.

Door Pieter van der Laan

"Muziek is mijn lust en mijn leven." Voor de Schoonhovense tiener, vwo-4 leerling aan de Willem de Zwijgers, is Voice Kids de ultieme test. "Ik wil weten hoever ik kan reiken als zangeres. Dat kan ik nu door een deskundige jury laten beoordelen. Ik heb mezelf vorig jaar opgegeven voor de 'Voice Kids' met een clip waarin ik a capella een liedje zong. Dat heb ik op mijn kamer gedaan op de laptop. Ik verveelde me een beetje en dacht: 'Laat ik eens gek doen'. Het was dus eigenlijk een lolletje. Voor deze auditie doen duizenden kinderen hun best. Je moet dus flink opvallen. En dat is gelukt met het nummer 'The A-team' van Ed Sheeran. Het is ook een prachtige song."

Dergelijke ballads zijn Amy Cornax op het lijf geschreven. Ze begeleidt zichzelf met haar onafscheidelijke gitaar en heeft een 'snik' in haar stem. Muzikaliteit zit in haar genen. Moeder Martine speelde destijds in een band en was vaardig op gitaar, dwarsfluit en piano. Amy houdt het bij gitaar en piano, ook al moet ze de lessen op het klavier vanwege de drukte wel eens laten schieten. "Ze zong als peuter al", zegt haar moeder. "Je zette haar 's ochtends om zeven uur aan en 's avonds om negen uur weer uit. Dan begrijp je haar wens om ooit professioneel te zingen heel goed."

Amy betrapt zichzelf soms er op dat ze wegdroomt en opeens zachtjes begint te zingen. "Dan stoot iemand me aan. Ik heb vaak niet eens in de gaten dat ik zit te neuriën", lacht ze. De Schoonhovense heeft nooit zangles gevolgd en optredens op podia zijn haar vreemd. "Alleen in de kerstmusicals van De Hoeksteen heb ik opgetreden. Tijdens de opnamen van de 'Voice Kids' hoorde ik van andere deelnemers dat ze eerder in musicals hadden gespeeld of bij 'Kinderen voor kinderen' hadden gezongen. Dan kom ik er bekaaid af met mijn musicals in de kerk."

Of Amy Cornax in de voetsporen treedt van Schoonhovenaar Jamai Loman (winnaar Idols 2003) of de Bergambachtse Nina den Hartog (winnares Idols 2016) moeten we afwachten. "Anders ga ik na m'n diploma medicijnen of diergeneeskunde studeren. Zingen zal ik blijven doen. Amy mag niets onthullen over het verloop van de strijd op RTL4. "Gewoon kijken elke vrijdagavond."

Meer berichten