Foto:

Verslag Biljartvereniging Ons Genoegen te Lekkerkerk

LEKKERKERK - De jaarlijkse biljartpartijen om de BOG-beker werden vanaf half februari t/m begin april gespeeld. Hieraan werd door 12 enthousiaste leden deelgenomen (totaal 43 partijen).

In de finale, op 12 april, moesten 2 gewonnen partijen de winnaar opleveren. Dit jaar werd de winnaar pas na 3 spannende partijen tussen Joop de Jong en Roel van Halewijn bekend. Roel trok uiteindelijk aan het langste eind.

Roel van Halewijn mag dus een jaar de wisselbeker koesteren, die door de voorzitter Piet Sutter werd uitgereikt. Dit toernooi werd voor de 22e achtereenvolgende keer gespeeld en was weer uitstekend door Klaas Verkaik georganiseerd.

BOG (Biljartvereniging Ons Genoegen) is de Lekkerkerkse biljartvereniging voor dames en heren die ouder zijn dan 55 jaar en biedt haar leden de gelegenheid om dagelijks hun sport in de kleine zaal (1e etage) van 'De Boomgaard' aan de Talmastraat te beoefenen. Mocht u interesse hebben dan kunt u zich voor inlichtingen wenden tot de secretaris Klaas Verkaik, tel 662883 of e-mail: klaasverkaik@gmail.com

Behalve het biljarten neemt ook het sociale aspect, te weten 1 x prijsbiljarten en 1 gezellige spelletjesmiddag/avond per seizoen, een plaats in de vereniging in.

Naast de 3 huishoudelijke competities in de spelsoorten libre, bandstoten en 3-banden wordt er ook aan de 'Krimpenerwaard' competitie (14 verenigingen, 11 uit de Gemeente Krimpenerwaard en 3 uit de Gemeente Krimpen aan den IJssel) in de spelsoorten libre en

3-banden deelgenomen. De competities duren in principe vanaf eind augustusbegin tot begin april.

Kampioenen van de huishoudelijke competities werden Arie Mudde (libre en bandstoten) en Corry van Halewijn (3-banden).

Het wisselende libre team voor de Krimpenerwaard eindigde dit jaar in de middelste regionen en het 3-banden team eindigde dit jaar als 9e (van de 12).

Vanaf 26 april tot en met 10 mei worden de Persoonlijke Kampioenschappen van de Krimpenerwaard gehouden voor de beste spelers van de Krimpenerwaard verenigingen. Hieraan doen voor BOG mee voor het librespel Corry van Halewijn en voor het 3-banden Jan Lingen.

Meer berichten