Voetafdrukken
Voetafdrukken (Foto: Pixabay)

Verwonderdag zaterdag 18 mei in de Tuyter

Krimpen aan den IJssel - Het begon allemaal met een idee. Want duurzaam leven is nodig, dat vindt vrijwel iedereen. Maar toch doen we er vaak zo weinig aan. Als je nou eens een dag lang proeft, leert en ervaart hoe prachtig het leven is, dan helpt dat om ernst te maken met duurzaam leven of het nu gaat om je voeding, je gebruik van energie, hoe je beweegt of hoe je omgaat met het groen in je omgeving. We hebben ons als Zin in Groen verwonderd hoe makkelijk organisaties, workshopleiders en sponsoren warm liepen voor dit idee. Met veel enthousiasme hebben we samengewerkt om een prachtig programma samen te stellen.

We bieden in vier ronden duurzame, inspiratie en creatieve workshops aan, waar vele bekende workshopleiders uit de regio aan meewerken. Verwonder je wat je nog met kliekjes kunt maken in deze wegwerpmaatschappij of proef hoe lekker vers fruit smaakt of wat stilte met je kan doen. Tussen de middag kun je van een duurzame lunch die speciaal voor ons door de Crimpenaar werd ontwikkeld genieten en treedt het popkoor Topaz op

Voor de kinderen is er een speciaal kinderprogramma waar je je eigen pindakaas kunt maken, dieren kunt zoeken op het Zwaneneiland, kunt vilten of berekenen hoe groot je ecologische voetafdruk is. Bijzonder is de buitenroute langs het Zwaneneiland, de volkstuinvereniging de Amateur waar we als Zin in Groen ook een zinwandeling verzorgen vanaf onze eigen volkstuin en het gemaal Reinier Blok waar een proeverij door Rechtstreex plaatsvindt. De binnenroute laat ons kennis maken met de duurzame organisaties in huis; de bibliotheek die een mooie thematentoonstelling boekenruilbeurs en schrijfworkshops aanbiedt, de wereldwinkel waar je producten kunt gaan proeven en de speel-o-theek om met je kind een duurzaam spel te doen. De hal is de hele dag door de ontmoetingsplek en café met kinderhoek en duurzame hoek.

We starten de dag om 10.00u met een mooi moment en sluiten af met een tweede kooroptreden van Topaz, een bezinnend moment en een bijdrage van de wethouder. Tenslotte hebben we voor jullie de bekende theatermaker Pauline Seebregts kunnen inhuren. We leerden haar kennen tijdens een inspiratiefestival op Terschelling waarvan we zo onder de indruk waren dat we besloten haar hierheen te halen. Speciaal voor ons ze een vertelvoorstelling over Franciscus, of duurzame Frans. Voor wie wil is er de mogelijkheid samen met ons de dag in de Crimpenaar af te sluiten met een heerlijk duurzaam driegangenmenu

We denken dat er voor ieder van jullie wel wat te vinden is wat je past, of je nu praktisch, creatief of gewoon geïnspireerd bent. Dankzij onze sponsors is de entreeprijs minimaal. Kies een paar workshops en schrijf je in als daggast. Of kom tijdens de dag langs en breng je kinderen of vrienden mee. Namens alle organisaties heten we jullie van harte welkom.

De Verwonderdag is een initiatief van de Zin in Groen, centrum voor Gelovig en Groen leven met ondersteuning van de Gemeente Krimpen a/d IJssel en De Tuyter in samenwerking met o.a. Rechtstreex, Praktijk de Groenling, Operatie Steenbreek, Bibliotheek, Wereldwinkel, Speel-o-theek, Cultuurwerkplaats, Attraversiomo, Sams Yoga Studio, Atelier Gewoon Wol, Raad van Kerken, Vrienden van het Zwaneneiland en VTV De Amateur.

Laat je verwonderen door de mooie initiatieven die er in Krimpen zijn en ontdek hoe je zelf een duurzame en aandachtige leefstijl kunt ontwikkelen! Namens Zin in Groen een inspirerende dag gewenst!

Meer info: www.ziningroenkrimpenerwaard.nl

Meer berichten