De medewerkers en cliënten van de Poolmanweg zijn daarom erg blij met deze gift.
De medewerkers en cliënten van de Poolmanweg zijn daarom erg blij met deze gift.

LionsClub Domaine des Dames geeft gift aan Dagbesteding Lekkerkerk

Lekkerkerk -Voor activiteitencentrum Poolmanweg van de Gemiva-SVG Groep in Lekkerkerk gaat er een wens in vervulling. Dankzij de gift, in de vorm van een nieuwe muziekinstallatie, van LionsClub Domaine des Dames, Krimpen aan den IJssel e.o. kunnen cliënten met een meervoudige beperking weer genieten van muziek.

Activiteitencentrum Poolmanweg is een kleinschalige dagbestedingslocatie in het centrum van Lekkerkerk. Deze locatie is onderdeel van de Gemiva-SVG Groep. Cliënten met een verstandelijke en/of meervoudige beperking die niet in aanmerking komen voor betaald werk komen hier voor een zinvolle dagbesteding.

Snoezelen

Een van de activiteiten van de dagbesteding is snoezelen. Maar wat is dit? Het snoezelen is het activeren/prikkelen van de zintuigen in een prettige omgeving waarin iets te zien, te horen, te voelen, te proeven of te ruiken is. Door gebruik te maken van snoezelactiviteiten kunnen cliënten beter ontspannen, emoties ervaren en contact maken met hun omgeving.

Kleine wens, groot verschil

Een van de snoezelactiviteiten is het beluisteren van muziek en een goede geluidsinstallatie is dan ook onmisbaar. Dit lijkt maar een kleine wens maar maakt toch voor de cliënten met een verstandelijke of meervoudige beperking een groot verschil. De medewerkers en cliënten van de Poolmanweg zijn daarom erg blij met deze gift.

Meer berichten