Vijf verenigingen en hun jeugd doen mee aan de Krimpenerwaard Jeugd Masters 2019.
Vijf verenigingen en hun jeugd doen mee aan de Krimpenerwaard Jeugd Masters 2019. (Foto: Jan Timmer)

Tennis Jeugd Masters scoort in de Krimpenerwaard!

Hoe trek je meer externe deelnemers naar je open jeugdtoernooi? TC Lekkerkerk, TC Ouderkerk, TV Langeland, ATC 't Veldje en TCK hebben de oplossing gevonden: deze Krimpenerwaardse tennisclub koppelen hun toernooien aan de Krimpenerwaard Jeugd Masters.

Jan J. Timmer

Krimpenerwaard - "Het werkt eenvoudig", vertelt Kees van der Laan namens TC Lekkerkerk. "Kinderen die meedoen aan minimaal drie van de vijf jeugdtoernooien verzamelen met hun aanwezigheid en eventuele partijwinst, punten voor deelname aan de Masters op 1 september. Ook dingt iedereen mee naar leuke prijzen in een loterij. Met als hoofdprijs een tennisracket, beschikbaar gesteld door Masters-sponsor Tennis Nation." Gerard van Vliet van ATC 't Landje uit Ammerstol heeft inmiddels ervaren dat de onderlinge verbondenheid van de jeugdtoernooien werkt. "Op veel open toernooien zag je voorheen dat er vooral kinderen van je eigen vereniging inschreven. Tijdens de eerste editie van de Krimpenerwaard Jeugd Masters vorig jaar was er al een duidelijke verandering waarneembaar bij de meeste clubs. En dat is ook precies de bedoeling. We zien graag de jeugd ook elders toernooi-ervaring op doet. dat is goed voor hun spel, leuk voor de sociale contacten én mooi voor de verschillende toernooiorganisaties."

Tennis Club Krimpen heeft zich dit jaar aangesloten bij het Masters-gezelschap. "Met veel plezier", stelt Bianca van Gent vast. "We hebben na een moeilijke periode weer volop jeugdleden op de vereniging en die wil je graag wat extra bieden. Vandaar dat we nu weer een Open Jeugdtoernooi gaan houden én ons hebben aangesloten bij de 'master-clubs' hier in de regio." "Het zou leuk zijn als nog meer Krimpenerwaardse clubs ons voorbeeld volgen", zegt Bianca's clubgenoot Anja van Gelder. "Op die manier kan dit circuit verder uitgroeien tot een begrip."

De toernooiserie in het kader van de Krimpenerwaard Jeugd Masters start in week 23 bij TV Langeland in Krimpen. Vervolgens wordt gespeeld bij TC Ouderkerk, ATC 't Veldje, TCK en TC Lekkerkerk. Bij TCL vindt ook de finale van de Masters plaats in het weekend van 30 augustus tot en met 1 september.
Info: krimpenerwaardjeugdmasters@gmail.com.

 

Meer berichten