Amy Pieters won al in 2017 en 2018 in Lekkerkerk.
Amy Pieters won al in 2017 en 2018 in Lekkerkerk. (Foto: Stephan Tellier)

Amy Pieters komt titel verdedigen in Ronde van Lekkerkerk

Drievoudig winnares van de wedstrijd Amy Pieters komt haar titel verdedigen in de Ronde van Lekkerkerk. De 27-jarige wielrenster uit Zwanenburg, die uitkomt voor het topteam Boels-Dolmans, won de wielerronde zowel in 2017 als 2018. Ook in 2012 was ze al eens de beste. Ze is niet de enige die op Hemelvaartsdag, donderdag 30 mei, namens de familie aan de start komt. Broer Roy Pieters, in 2015 ook al eens winnaar, heeft zich ingeschreven voor de elite mannen wedstrijd.

Met haar zege kwam Pieters vorig jaar op gelijke hoogte met Sissy van Alebeek, die in het verleden de Ronde van Lekkerkerk ook drie keer won. Kirsten Wild, die in 2018 als derde eindigde, werd onlangs ook al aangekondigd als één van de deelnemende rensters. Zij werd begin maart samen met Pieters wereldkampioen op de koppelkoers tijdens de wereldkampioenschappen baanwielrennen in Polen.

Topveld in vrouwenkoers

Net als in de afgelopen jaren is de vrouwenwedstrijd het topaffiche in de Ronde van Lekkerkerk. Voor de 57e editie van de koers hebben onder meer ook Puck Moonen, die een zeer grote volgersgroep op Instagram heeft, en topschaatsster Irene Schouten zich al ingeschreven. Tien vrouwen rijden op 30 mei om 13.45 uur eerst een tijdrit over één ronde, waarna hun criterium om 14.20 uur van start gaan. Daarvoor rijden de amateurs mannen om 12.15 uur al hun koers, terwijl na de vrouwen om 16.00 uur de elite/beloften mannen nog in actie komen.

Noot voor de redactie, niet voor publicatie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Aschwin Kruders, tel: 06 – 15366906, email: info@sportpromotions.nl

Bekijk ook onze website www.rondevanlekkerkerk.nl en volg ons op social media:

Meer berichten