Het nieuwe bestuur.
Het nieuwe bestuur.

Nieuw bestuur bij MHC Krimpen zet in op groei

Krimpen aan den IJssel – Tijdens de Ledenvergadering is er een geheel nieuw bestuur gekozen bij Mixed Hockey Club Krimpen aan den IJssel. De focus van dit bestuur zal voornamelijk liggen op groei van het aantal leden van de club.

Eind vorig jaar stopte de vorige voorzitter Taco den Bandt (tevens verantwoordelijk voor de technische zaken), nadat zijn termijn erop zat. Het bleek heel moeilijk om invulling te geven aan de ontstane vacature, mede doordat het aanbod van vrijwilligers zeer beperkt is, een probleem voor de meeste sportverenigingen.

Na het vertrek van Den Bandt nam Mariette Bac-Engels de taken van de voorzitter over, naast haar taken als penningmeester. Ondertussen bleef de zoektocht naar een volledige invulling van het bestuur doorgaan. Hiervoor werd tijdens een ALV in maart een interim bestuur opgericht, met als belangrijkste doelstelling een volwaardig bestuur samen te stellen.

Mix van ervaren en jong

Tijdens de ALV van 8 mei j.l. werd dit nieuwe bestuur voorgesteld en met grote meerderheid van stemmen gingen de aanwezige leden akkoord. Het nieuwe bestuur bestaat uit 2 ervaren bestuurders die al een tiental jaar geleden ook een functie in het bestuur hadden; Johan Buijs als voorzitter en Eric Fossen als penningmeester en tevens vice voorzitter.

Daarnaast zijn twee spelers uit Heren 1 (Jeroen Vermeulen en Martijn Hofwegen) verantwoordelijk voor de technische zaken (alle hockey gerelateerde issues) die hiermee hun eerste stappen binnen het bestuur van MHC Krimpen zetten. Met Saskia Heitman als secretaris is het bestuur compleet.

Er wacht het bestuur vele uitdagingen, zeker omdat het eind van het seizoen al dichtbij komt met alle voorbereidingen voor volgend jaar voor de boeg. Van groot belang hierbij zijn alle vrijwilligers die in diverse commissies een bijdrage leveren aan de club. "Onze focus ligt nu op de vele vrijwilligers van onze club", aldus de net verkozen voorzitter Buijs; "Zij zijn onmisbaar voor iedere sportvereniging; zij houden de vereniging draaiend. Daarom zullen wij snel een vrijwilligers avond organiseren om deze groep in het zonnetje te zetten en kijken of de samenwerking nog verder kunnen verbeteren".

Penningmeester Eric Fossen vult aan; "Wij hebben de afgelopen weken hard gewerkt aan een organogram, waarin alle commissies ook gekoppeld worden aan bestuursleden. Zo zal er duidelijker en sneller gecommuniceerd worden tussen bestuur en vrijwilligers. Ook de communicatie naar leden zal verbeterd worden, zodat zij goed weten waar wij met alle vrijwilligers mee bezig zijn én waar de leden wellicht kunnen helpen".

En alles met als doel om MHC Krimpen weer te laten groeien naar een mooie club met veel leden uit de gehele Krimpenerwaard waar hockey en spelplezier hoog in het vaandel staan.

Mixed Hockey Club Krimpen

MHC Krimpen heeft momenteel een zestal senioren teams en 24 junioren teams. Bij deze jeugdteams worden de nodige kampioenschappen bij elkaar gespeeld, maar dit seizoen hebben de Heren Veteranen met nog vier wedstrijden voor de boeg het kampioenschap al binnen. Hiermee is MHCK een club waar hockey op een hoog niveau gespeeld kan worden, maar vriendenteams en een plek voor een ieder het belangrijkste uitgangspunt is.

Meer berichten