Visualisatie paviljoen.
Visualisatie paviljoen. (Foto: studio Frame)

Bouw entreepaviljoen Krimpenerhout gaat van start

Aan de surfplas in de Krimpenerhout verrijst de komende maanden een markant paviljoen. Het paviljoen biedt gebiedsinformatie en wordt de entree voor diverse wandel- en mountainbikeroutes van het recreatie- en natuurgebied in de Krimpenerwaard. Architectenbureau Studio Frame uit Rotterdam leverde het ontwerp.

Krimpenerwaad – De recreatiegebieden in de Krimpenerwaard worden in opdracht van Groenalliantie Midden-Holland | Staatsbosbeheer verbeterd en aantrekkelijker gemaakt voor de bezoeker. Aannemingsbedrijf Verboon Maasland zal naar verwachting in juni de werkzaamheden aan het paviljoen aanvangen.

Oerhollands

Architect Paul Voorbergen van Studio Frame beschrijft het ontwerp van het paviljoen als een collage van het Oerhollandse polderlandschap. ‘In alles hebben we de karakteristieken van het omliggende cultuurhistorische landschap willen laten terugkomen.’

Voorbergen geeft als voorbeeld de begroeiing op het dak: ‘We hebben gekozen voor inheemse grassoorten en kruiden die een doorsnede zijn van het oude Hollandse weidelandschap.’ Ook de dakrand van het paviljoen is vormgegeven met een motief van eikenhouten latten die verwijzen naar de karakteristieke boerenlandhekken in de omgeving. Daarnaast suggereert het samenspel van kolomposities en het lattenpatroon subtiel een rij leibomen zoals je die veel ziet voor oude boerderijen in de Krimpenerwaard.

Drie heuvels

Het paviljoen sluit qua vorm en begroeiing naadloos aan bij de drie heuvels die in het landschap liggen. De heuvels schermen de entree tot het natuurgebied af van de naastgelegen parkeerplaats en vormen straks samen met het paviljoen een aangename overgangszone naar het wijde landschap en de recreatieplas.

Over Studio Frame

Studio Frame is een samenwerkingsverband tussen André Middelkoop en Paul Voorbergen. Het architectenduo richt zich op duurzame, middelgrote projecten met een hoge mate van complexiteit en ambitie. Eerdere ontwerpen van Studio Frame zijn voor het paviljoen op het Dakpark Rotterdam, de bomentuin in Woensel West (Eindhoven) en Tiny Houses in Almere.

Meer berichten