Mikky Zomerdijk (25) en Jitse Tilman (28) hebben met hun Silver Sound Studio een droom in vervulling zien gaan. Foto: Pieter van der Laan.
Mikky Zomerdijk (25) en Jitse Tilman (28) hebben met hun Silver Sound Studio een droom in vervulling zien gaan. Foto: Pieter van der Laan.

Droom in vervulling met Sound Studio

Mikky Zomerdijk (25) en Jitse Tilman (28) hebben met hun Silver Sound Studio aan de Platinastraat op bedrijventerrein Zevender in Schoonhoven een droom in vervulling zien gaan. Op zaterdag 15 juni houden ze open huis.

Door Pieter van der Laan

Schoonhoven - Eerder was daar geen tijd voor. Het pand werd casco opgeleverd. "We hebben veel uren moeten benutten aan de inrichting en de aankleding. Vloeren leggen, schilderen, schoonmaken en tussendoor lesgeven. Daarom heeft het even geduurd, voordat alles letterlijk op z'n plaats stond. Nu zijn we zover dat we ons kunnen tonen aan een breder publiek. Het eind van de verbouwing is gelukkig in zicht."

Mikky Zomerdijk geeft zangles, terwijl in een aanpalende ruimte het drumstel van Jitse Tilman het stevig te verduren heeft. De bovenverdieping is flink geïsoleerd om geluidsoverlast te voorkomen. Cursisten krijgen een koptelefoon om gehoorschade tegen te gaan. Aan een regionale behoefte om muziekinstrumenten te bespelen werd tegemoet gekomen.

"Er waren meteen veel aanmeldingen. Die drukte was de oorzaak van uitstel van de aankleding van dit pand. Je moet immers inkomsten vergaren. Daarnaast spelen we beiden in een band. Ik ben verder bezig met de ontwikkeling van een project waarin muziek, ritme en visuele effecten een rol spelen. Voor deze opzet met een strijkorkest van 16 personen is vraag uit de muziekwereld", zegt Jitse.

Opzwepen

De eigenaars van de Silver Sound Studio vullen elkaar perfect aan. Beide musici zijn open minded en trachten vooral de plezierige kant van muziek maken te benadrukken. "Je moet ons niet zien als coaches of docenten die een kunstje doen. Het gaat om de interactie, het gevoel, de beleving. Muziek kan ontroeren, maar je ook opzwepen en energie geven", meent Mikky.

"Als je het leuk vindt, kan je verdere stappen zetten. Ieder heeft zo z'n eigen persoonlijke doel voor ogen. Met het zaaltje op de begane grond zijn straks workshops mogelijk, kunnen bands oefenen en opnamen maken. Dat geeft deze muziekschool meer mogelijkheden en dat is een prettig vooruitzicht.

"Wie zich met producties, arrangementen of met de bediening van een mengpaneel wil bezighouden, is bij Jitse Tilman aan het juiste adres. Mikky Zomerdijk richt zich op zang, zang met gitaar of piano en is tevens songwriter. De coaches zijn afgestudeerd aan het conservatorium van Rotterdam (Codarts) en kunnen gretige muziekstudenten helpen op hun pad naar het examen. Voor meer informatie: www.silversoundstudio.com

Meer berichten