Foto: J. Trouwborst

Nieuwe knooppuntenkaart voor fietsers in de Krimpenerwaard

Via het bekende knooppuntensysteem kunnen in de Krimpenerwaard zes prachtige routes gefietst worden die Stichting Promotie Krimpenerwaard in meimaand, fietsmaand, graag extra onder de aandacht brengt. De routes variëren in lengte van 28 – 50 kilometer. De langere routes zullen ook zeker de gebruikers van de elektrische fiets aanspreken.

Krimpenerwaard - De kaart met daarop de 6 routes is online te downloaden via www.ontdekdekrimpenerwaard.nl/fietsen. De weergegeven routes in Krimpenerwaards dialect hebben de namen: Rollebolleroute, de Hosteeroute, de Dworseroute, Koeibochtroute, Gunterwaitroute en de Waoterrotroute.

Voor de fietsliefhebbers die graag met een geprinte kaart op pad gaan, is deze op te halen bij een van de informatiepunten in de regio. Laatstgenoemde zijn herkenbaar door de 'OntdekdeKrimpenerwaard-vlaggen'. Ook in alle bibliotheken zijn de fietsroutes te vinden.

Toeristen uitnodigen

Buiten de Krimpenerwaard is de kaart beschikbaar voor toeristen. De routes liggen inmiddels in hotels in de regio, in Gouda en in Kinderdijk, maar bijvoorbeeld ook bij Landal Greenparcs in Reeuwijk. Zo wil Stichting Promotie Krimpenerwaard hen uitnodigen om de prachtige polder, dorpen en Zilverstad Schoonhoven aan te doen! Op de routes zijn highlights gemarkeerd en wordt daarover uitleg gegeven.

Meer berichten