Viermaal podium voor judoka's van Jucoclub Krimpenerwaard

Coach Dianne met Julie.
Coach Dianne met Julie.

Op zaterdag en zondag werden 6 judoka's van Judoclub Krimpenerwaard naar een drietal grote toernooien gestuurd. Menno Ruissen, Julie Vennink en Emma Verweij maakten zaterdag de reis naar Overijssel om in Hasselt de mat te betreden. Giano la Grand en Evy Seeger kwamen zondag in Berlicum in actie. Tanya Trouwborst was in België actief bij de Ippon Trophy. De reisafstanden waren dit weekend flink, maar het judo van alle 6 maakte het meer dan goed.

Tanya steekt al tijden in goede vorm en liet dit ook zondag weer zien. Wederom een podiumplek voor haar en ditmaal was zilver de beloning. De overige 3 podiumplaatsen werden behaald door de klasgenoten uit groep 7 van OBS De Schakel Giano, Emma en Julie. De 3 Ouderkerkers wisten voor JCK tweemaal zilver en een bronzen medaille binnen te slepen.

Emma en Julie behaalden onder de enthousiaste leiding van coach Dianne Stolk (vorige week zelf nog actief als judoka in Litouwen) zilver en brons. Beide judoka's moesten maar liefst vijfmaal de mat op. Met attractief judo wisten de meiden elk een verdiende medaille binnen te slepen.

Giano wist op het loodzware toernooi van Berlicum een knappe zilveren medaille te behalen. Na goud op het Nederlek-toernooi vorige week is dit voor hem het tweede succes in korte tijd.

Evy en Menno behaalden het podium niet, maar mogen tevreden terugkijken op het afgelopen weekend. Beide judoka's hebben zich goed laten zien en mogen met vertrouwen uitkijken naar het einde van het seizoen alwaar nog een aantal toernooien komen met nieuwe kansen.

JCK is onderdeel van My HealthClub alwaar op hoog niveau les wordt gegeven aan zowel beginnende judoka's als (ervaren) wedstrijdjudoka's door een groep van bevlogen leraren. Lijkt het jou ook leuk om te beginnen met judo en wellicht volgend seizoen al jouw naam in de krant te zien staan, neem dan contact op met My Healthclub voor meer informatie.

Meer berichten