Prikkel je zintuigen begint om 10.30 uur met een ontvangst met koffie of thee appeltaart bij de Oude Wurf.
Prikkel je zintuigen begint om 10.30 uur met een ontvangst met koffie of thee appeltaart bij de Oude Wurf. (Foto: )

Wat is er te doen in de Krimpenerwaard?

Stilstaan bij ouder worden

Krimpenerwaard - We worden allemaal ouder en staan er niet zo bij stil, maar wat is dat eigenlijk 'ouder worden', welke processen vinden er plaats, op lichamelijk vlak, maar ook psychologisch? Hoe gaan we ermee om? De SWOBV organiseert een bijeenkomst over ouder worden. Geriater (ouderenarts) Astrid van der Sanden, verbonden aan het Groene Hart ziekenhuis in Gouda verzorgt deze lezing. Na de lezing is er gelegenheid tot het stellen van vragen/discussie waarna u wordt uitgenodigd om een consumptie te gebruiken. Zaterdag 25 mei van 10.00 tot 11.30 uur (zaal open 9.45) Dienstencentrum 'de Tulp', Burg. Huijbrechtstraat 2 Bergambacht. Geen kosten. Graag wel even aanmelden, tel: 0182-350012 of email: info@swobv.nl

Prikkel je zintuigen

Krimpenerwaard - Weet u het nog? De geur van vers gemaaid hooi, de stilte van de natuur, de smaak van de polder en de blik in de verte? Dijksman en Marjan Pols – de Pee hebben een ontspannen programma samen gesteld op een bijzondere en unieke locatie om al je zintuigen te prikkelen op zaterdag 1 juni. Om 10.30 uur is er ontvangst met koffie of thee appeltaart bij de Oude Wurf. Om 11.00 uur is er een mindfulness wandeling in de Berkenwoudse Driehoek. Om 12.15 uur is er elf geplukte kruiden thee drinken bij de Molen Ruïne en om 13.00 uur een boerenlunch in de Oude Wurf met landelijk uitzicht. Op 14.00 uur start intuïtief een eenvoudig speksteen beeldje maken en om 15.30 uur kan iedereen voldaan en ontspannen huiswaarts. Meedoen kost € 35,- per persoon (inclusief). Meer informatie via: info@marjanpolsdepee.nl.

Strejada festival

Lekkerkerk - Schrijf het alvast in de agenda! Op 15 juni 2019 is het Strejada festival in Sporthal De Bakwetering te Lekkerkerk. "Graag nodigen wij u uit om te komen genieten van alle jazz dans groepen uit het Rayon Lek en IJssel.
OKK Ouderkerk aan den IJssel, KDO Krimpen aan den IJssel en KdO Lekkerkerk zullen ook dit jaar weer met enthousiasme hun dansen laten zien in een avondvullend programma. Een gevarieerd programma van moderne dans tot hiphop uitgevoerd door groepen in diverse leeftijdscategorieën. De zaal in Sporthal De Bakwetering gaat open om 18.30 uur. Het programma vangt aan om 19.00 uur. Aan de zaal zijn de kaartjes € 7,50."

Kliederkerk

Schoonhoven - De reis van Abraham is het thema van Kliederkerk Schoonhoven op zondag 26 mei. De Kliederkerk vindt plaats op het plein en in lokalen van basisschool PCB Ichthus in Schoonhoven, Merellaan 1. Tussen 15.00 – 17.00 uur kunnen kinderen en hun (groot)ouders weer knutselen en kliederen rondom het thema. Aansluitend wordt er een maaltijd aangeboden. Het concept van Kliederkerk is overgewaaid uit het Verenigd Koninkrijk, waar het Messy Church heet. Het concept bestaat uit samen ontdekken, vieren en eten en is gericht op gezinnen die zich (opnieuw) willen verdiepen in het geloof in God. Meer informatie via Facebook.com/KliederkerkSchoonhoven.

Boekenverkoop

Schoonhoven - Bibliotheek Schoonhoven verkoopt van vrijdag 24 mei tot woensdag 29 mei haar oude voorraad tijdens de openingsuren van de bibliotheek. De redenen waarom de materialen afgeschreven worden kunnen divers zijn. Het zijn titels die niet of nauwelijks meer geleend worden, zogenaamde 'kastdochters'. Een andere reden kan zijn dat de informatie achterhaald is. Dat geldt met name voor onderwerpen waarbij ontwikkelingen snel verlopen, zoals computerprogramma's, social media, reisgidsen en boeken voor spreekbeurten. U als klant moet er van uit kunnen gaan dat de informatie in de bibliotheek juist is, niet verouderd. Tot slot worden vieze, kapotte en stukgelezen boeken afgeschreven, maar die gaan rechtstreeks naar het oud papier. En iedere week komen dozen vol prachtige nieuwe boeken binnen, die onze collectie weer aanvullen. Alles uit de collectie voor volwassenen is € 1,- jeugdmaterialen zijn € 0,50. "Kom kijken en sla uw slag!"

Expositie

Krimpen aan den IJssel - Binnenkort exposeren vijf leden van Beeldhouw Atelier Jetzes in Ontmoetingscentrum de Tuyter in Krimpen aan den IJssel. Adrie Mudde, Marijke Pauw, Nelleke Prosman, Piet van der Sluijs, Meta van de Water, Cobi Ouweneel, Clara van der Wal, Sandra van Vuuren en Dikky de Graaf laten hun werk zien. Er worden abstracte en figuratieve driedimensionale beelden van speksteen, serpentijn en albast geëxposeerd. De werken worden getoond in de vitrines en zijn samen met foto's van Rien Casteleijn te zien van 29 mei tot en met 14 juli tijdens de openingstijden van de bibliotheek. Atelier Jetzes geeft beeldhouwlessen op de dinsdagochtend en avond, woensdagochtend en avond en donderdagavond in De Drie Maenen in Ouderkerk a/d IJssel, De lessen starten weer in de laatste week van september. Voor meer informatie kan contact opgenomen worden met Ger Noomen: 0180-511205.

Lezing over aquariumvis

Schoonhoven - De Aquarium vereniging De Zilver Tetra uit Schoonhoven heeft Hans Kiers uitgenodigd om zijn lezing Fishy business te presenteren. De man die van zijn hobby zijn beroep heeft weten te maken werkt nu in een van de grootste aquarium vis groothandels van Europa. "Hij ziet dagelijks natuurlijk ongelooflijk veel vissen voorbij gaan. Gelukkig is dat voor hem nog steeds geen dagelijkse kost. Hij neemt ons mee in de bijzondere ontmoetingen van de afgelopen periode. Een lezing van en voor de visliefhebber." Wanneer? Op dinsdag 28 mei aanvang 20.00 uur, zaal open vanaf 19.30, toegang gratis. Het adres Nieuwe Singel 39 te Schoonhoven. Meer informatie op: www.zilvertetraschoonhoven.nl

Clubavond
gaat niet door

Krimpen aan den IJssel - Op donderdag 23 mei houdt Filmclub IJsselstreek-Draaiboek geen clubavond, omdat de buurtkamer Gouden Regen die dag gebruikt wordt als stembureau.

Meer berichten