Sopranen Ingrid Kappelle en Mirjam IJsseldijk geven met klavecinist-organist Gerard de Wit een bijzonder concert op de planken: 'Meester & Gezel'
Sopranen Ingrid Kappelle en Mirjam IJsseldijk geven met klavecinist-organist Gerard de Wit een bijzonder concert op de planken: 'Meester & Gezel' (Foto: pr)

persbericht

Zaterdag
25 mei

10.00 Voorjaarsverkoping/Rommelmarkt t.b.v. zending, evangelisatie en Israël. Iedereen is van harte welkom voor rommelmarkt, tweedehands en nieuwe boeken, leuke kinderactiviteiten, groente en fruit, brood en gebak, Zeeuwse bolussen, kaas en eieren, nootjes, cadeauartikelen, planten, streekproducten en veel gezelligheid.
Sebakerk, Koningin Wilhelminaplein 1, Krimpen aan den IJssel

10.00 tot 15.00 De Groene Weg kringloop open De Groene Weg kringloopwinkel is nu iedere laatste zaterdag van de maand geopend! Een kopje koffie of thee staat klaar. De Groene Weg kringloopwinkel is onderdeel van OostEuropa Zending/Christian Care East West. De inkomsten uit onze kringloopwinkel komen ten goede aan diverse hulpprojecten in Oost-Europa. Kijk ook op www.degroenewegkringloop.nl. Meer informatie: tel. 0180-521966, info@oosteuropazending.com, www.oosteuropazending.com.
De Groene Weg kringloopwinkel, Tiendweg 9, Krimpen aan de Lek

20.00 Popkoor De DECIBELLES live met band én gastoptreden van Country Trio 'Where's Mary' - een kleurrijk concert in het Cultuurhuis Krimpen aan de Lek! Van Bruno tot Aretha en van de Darts tot Cyndi. Kom jij ook luisteren, een dansje wagen en heel misschien zelfs meezingen?! Iedereen is welkom!
Deur open: 19.30 uur. Ticketverkoop: € 7,50 pp (inclusief 1 kopje koffie of thee). Ga voor kaarten naar www.decibelles.nl of Just be Jolie in Lekkerkerk.

Cultuurhuis, de Markt 201 te Krimpen aan de Lek.

20.15 Concert 'Meester & Gezel' Sopranen Ingrid Kappelle en Mirjam IJsseldijk brengen met klavecinist-organist Gerard de Wit een bijzonder concert op de planken: 'Meester & Gezel', de mooiste duetten, aria's, orgel- en klavecimbelwerken uit de Renaissance en Barok. Zangeres Ingrid Kappelle keert na een carrière op het internationale concertpodium terug naar de intimiteit van een barokconcert met schitterende melodieën en ragfijn klavecimbelspel in de mooie akoestiek van de Grote Kerk in Lekkerkerk, samen met haar zangstudent Mirjam IJsseldijk en de bekende klavecinist en organist Gerard de Wit. Informatie over het concert is te vinden op www.concertmeestergezel.nl.
Grote- of Johanneskerk, Kerkplein 4, Lekkerkerk

Zondag
26 mei

15.00 Sega di Canto zingt Watermuziek op het eiland de Zaag in Krimpen aan de Lek. Sega di Canto heefteen uniek programma samengesteld met als thema: Watermuziek. Zo zullen er liederen gezongen worden van Vaughan Williams, Daniel Kehoe en Edward Elgar. Tijdens het concert zal één van de kunstenaars , Bep Fränzel, lichtbeelden vertonen die passen bij de liederen die het koor zingt.Kaarten te bestellen via www.segadicanto.nl.
De Zaag, Zaag 55, Krimpen aan de Lek

18.30 Evensong in De Hoeksteen Het vormgeven en leiden van een Evensong is ds. Erick Versloot uit Woerden op het lijf geschreven. Met medewerking van De Cantorij van PG De Hoeksteen o.l.v. Tilly Koetsier-Schuurman en organist Jaap den Besten gaat hij voor in een op 500 jaar oude Anglicaanse traditie gestoelde kerkdienst. Ingetogen gebedsmomenten worden afgewisseld met soms uitbundige gezangen en muziek uit het aloude Book of Common Prayer. Voor de vaste muzikale onderdelen het Magnificat en het Nunc Dimmitis, de lofzang van Maria en van Simeon, is gekozen voor werken van de Ierse componist C.V. Stanford. Als zegenbede zal het bekende The Lord bless you van John Rutter klinken waarna als afsluiting het prachtige orgelwerk Prelude en Fughetta van de Engelse componist John Stainer ten gehore zal worden gebracht.

De Hoeksteen, Albert Schweitzerlaan 2, Schoonhoven

Meer berichten