Springerparkconcert wordt weer gehouden

Zaterdagmiddag 15 juni organiseren Schoonhoven Klassiek en Het Cultuurhuis samen een openluchtconcert in Krimpen a/d Lek. Op het terrein naast het Cultuurhuis zal SAHDW tussen 17.00 en 19.00 uur de sterren van de hemel spelen.

Schoonhoven - Voor wie niet bekend is met het concept: iedereen is van harte welkom en de toegang is gratis. Neem gerust uw vrienden, een kleedje of een stoeltje mee! Brasserie De Markt verzorgt de catering en bij slecht weer verkassen we naar binnen. Tijdens het concert gaat de organisatie met de pet rond voor een vrijwillige bijdrage.

On tour 

Al jaren zijn de zomerse Springerparkconcerten in Schoonhoven een echte publiekstrekker. Na het samengaan met de omliggende kernen tot één gemeente Krimpenerwaard wilde de organisatie ook de inwoners van deze kernen laten kennismaken met het fenomeen Springerparkconcert. Daarom gaat het concert na al een paar jaar 'on tour' met een swingend evenement in de Krimpenerwaard. Het initiatief wordt steeds enthousiast ontvangen en krijgt daarom dit jaar een vervolg in Krimpen a/d Lek.

Schoonhovens fenomeen

's Avonds Als Het Donker Wordt ,of kortweg SAHDW, heeft zich gespecialiseerd in het "in een akoestisch jasje steken" van de allermooiste Engelstalige hits uit de Gouden Eeuw van de popmuziek. En daar zit veel, heel veel, muziek uit de top 2000 tussen. Maar de band speelt ook nummers waarvan je je afvraagt hoe het mogelijk is dat ze de Top 2000 nooit halen. Elk optreden van SAHDW is zowel voor de "oudere jongeren als de jonge ouderen" één groot feest van herkenning.

Arrangementen van nummers van bands als The Beegees, The Hollies, The Moody Blues, The Beatles, Venice, The Eagles en zelfs Kiss worden bij tijd en wijle volledig, maar altijd met veel respect voor het origineel, omgebouwd naar een geheel eigen SAHDW-geluid.

Het belangrijkste element in het repertoire van SAHDW vormt de meerstemmige en afwisselende zang. De heren begeleiden zichzelf daarbij op akoestische gitaren, mandoline, banjo, bas, percussie, mondharmonica en viool. Daarbij wordt een geluidsniveau gehanteerd waarbij het mogelijk blijft om zonder stemverheffing het gesprek op gang te houden. Zingt u mee, of swingt u mee? In het park mag het allemaal!

Voor in de agenda

Op de eerste zondag van de zomermaanden juni, juli en augustus worden in het stadspark van Schoonhoven openluchtconcerten georganiseerd. Ook dit jaar is het Springerpark weer het podium voor geweldige, verrassende artiesten. Op zondag 2 juni kunt u genieten van de Dixie Kids. Op zondag 7 juli swingt u in het park mee op de Cubaanse klanken van Tipica Trova en we sluiten de serie dit jaar af op zondag 4 augustus met feestnummer Dr Brass.

De Springerparkconcerten in Schoonhoven beginnen om 15:00 uur en zijn gratis toegankelijk.

Kijk op www.schoonhovenklassiek.nl voor meer informatie over alle evenementen dit jaar.

Meer berichten