Geslaagde Ouder Worden is een Kunst in Lekkerkerk

Wethouder Hofman opende dinsdagmiddag de door Stichting WON georganiseerde bijeenkomst Ouder Worden is een Kunst in Lekkerkerk.

Lekkerkerk - We worden allemaal ouder, maar hoe gaan we daar mee om? Geleerd werd dat we zelf actief aan de slag moeten (blijven) om onze contacten te onderhouden, een zinvolle dagbesteding te hebben en een positief geluksgevoel te ervaren! Maar ook een stukje acceptatie en misschien "durven" vragen aan een ander kunnen bijdragen om je gehoord en gezien te voelen.

Ook coach Henk Soutendijk gaf deze middag aan hoe belangrijk het is om gezond te leven, om te leren gaan met tegenslagen en (leren) genieten van kleine dingen! Het meegekregen huiswerk was om een week lang iedere dag drie dingen te noteren waarover je die dag verbaast, je verwondert of van kunt genieten. Belangrijk hierbij was dat het echt om hele kleine dingen kan gaan: een mooie zonsondergang, spinnenweb met dauw, een vriendelijke woord van een onbekende, etc.

In kleine groepen hebben de aanwezigen met elkaar van gedachten gewisseld over dit onderwerp, wat mooie kreten en soms nieuwe inzichten opleverde. Goed om je bewust te worden hoe je invloed kunt hebben op Gelukkig Ouder worden.

Aan het einde van de middag: twee uurtjes ouder en een zakje geluk om mee te nemen, konden de aanwezigen terug kijken op een gelukkige middag.

Meer berichten