Excelsior-Barendrecht maakte er een mooie meiden-clinic van.
Excelsior-Barendrecht maakte er een mooie meiden-clinic van. (Foto: PR)

Excelsior-vrouwen bij Meiden Clinic van Spirit

Honderd voetbalsters van twaalf clubs kwamen woensdag af op de Excelsior Meidenclinic die voor de derde keer plaatsvond bij vv Spirit in Ouderkerk.

Door Jan J. Timmer

Ouderkerk - Ook waren er meiden die voor het eerst kwamen kijken of voetbal voor hen een leuke sport is. Samen met samenwerkingspartner Excelsior en met ondersteuning van Team Sportservice Krimpenerwaard werden er twee clinics georganiseerd.

Onder het toeziend oog van vele ouders werkten de meiden zich twee uur lang in het zweet middels acht verschillende oefenvormen waarbij ook nog leuke prijzen te winnen waren. Verder werden water en fruit uitgedeeld om een gezonde leefstijl te promoten. Wat de Clinics dit jaar een extra succes maakten was de aanwezigheid van het Excelsior Barendrecht Vrouwenteam. Met hun enthousiasme en skills en uitdelen van handtekeningen na afloop maakten ze de Clinics extra gaaf!

Spirit's samenwerkingspartner Excelsior wil graag een bijdrage leveren aan het ontwikkelen van het meidenvoetbal in de regio, vandaar dat trainer Richard Mank met zijn gehele vrouwenteam Excelsior-Barendrecht, dat in de Vrouwen Eredivisie uitkomt, aanwezig was om de training te verzorgen.

De meidenafdeling van Spirit is sinds drie jaar hard bezig om haar ambitie van leukste en beste Meidenafdeling van de regio te verwezenlijken. Inmiddels heeft Spirit acht meidenteams en één vrouwenteam en dat wil men de komende jaren uitbouwen.

Daartoe staat inmiddels een gedegen organisatie met maar liefst 30 trainer en coaches, een 4-koppige technische commissie, 4 nieuwe meidenkleedkamers, een eigen vrouwelijke fysiotherapeut en voor het vrouwenteam een buitenlands trainingskamp en gezamenlijk eten na de donderdagtraining. Voor meiden die ook graag eens bij Spirit willen komen kijken: op zaterdag 22 en 29 juni en 6 juli is er de jaarlijkse Zomer Meiden Clinics voor leden en niet-leden.

Meedoen aan alle of een aantal van deze Clinics? Stuur dan een mail naar:
meidenvoetbal@vvspirit.nl

Meer berichten