Het wordt weer een gezellige boel in Lekkerkerk bij 't Veerhuys.
Het wordt weer een gezellige boel in Lekkerkerk bij 't Veerhuys. (Foto: )

Wat is er te doen in de Krimpenerwaard?

Sirenelunch

Ouderkerk - Heb je een plan? Zoek je samenwerking? Zoek je er informatie bij? Kom naar de Sirenelunch op 3 juni 2019. Locatie De Spil te Ouderkerk, Kerkweg 82d, 1e etage. Van 12.00 tot 13.00 uur. Zelf boterhammetjes meenemen. Er is altijd iemand van de gemeente en een welzijnsstichting aanwezig. Opgeven niet nodig.

Bakje koffie met de politie

Krimpenerwaard - Op vrijdag 31 mei zal de politie aanschuiven bij de koffieochtend in het Bilwijkcomplex Stolwijk. Zij houdt een verhaal over inbraakveiligheid en aansluitend een Bingo! Ook trek in een kopje koffie? U bent welkom van 10.00 tot 11.30 uur. Aanmelden niet nodig.

Repair Café

Haastrecht - Donderdag 6 juni is er weer een Repair Café in Haastrecht! Iedereen is van harte welkom om tussen 13.30 en 16.00 uur met hun kapotte spullen naar Theater Concordia (Concordiaplein 1) te komen, om die ter plaatse, samen met vrijwillige reparateurs weer in orde te maken. De handige (en aardige) technische vrijwilligers van het Repair Café kunnen (kleine) reparaties uitvoeren aan allerlei defecte spullen, zoals: huishoudelijke apparaten, zoals koffiezetapparaten en broodroosters, elektrisch gereedschap, rollators, stepjes en fietsen, klokken en uurwerken, radio's, versterkers en verlichting en scharen en messen slijpen. Maar ook kunnen ze klein soldeerwerk verzorgen en u helpen met vragen over uw computer en tablet. Het Repair Café is ook gezellig. Tijdens de reparatie is er tijd voor een praatje en bij gastheer Rob van Zuijlen bestelt u een lekker bakje koffie als u wilt. De spaarpot staat er voor een vrijwillige bijdrage. De opbrengst wordt gebruikt om reparatiematerialen te kopen.

Gratis inloop coaching

Krimpen aan den IJssel - Op dinsdag 4 juni is iedereen welkom voor gratis inloopcoaching in de Tuyter in Krimpen a/d IJssel, aan een tafeltje in de hal. Yvonne Balvert is coach voor eigenwaarde, rust en kracht. Graag geeft zij allen de gelegenheid om kennis te maken, informatie, tips en korte coaching te ontvangen. Daarom houdt zij regelmatig bijeenkomsten voor inloopcoaching. Van 14:30 tot 17:00 zit zij voor u klaar. Welkom!

Wijnproeverij

Schoonhoven - Dinsdag 11 juni organiseert SWOS samen met de PLUS Rechtuyt een wijnproeverij met lekkere hapjes. De hapjes worden klaar gemaakt door de kookclub van SWOS. De aanvang is om 18.00 uur. De kosten zijn € 7,00. Aanmelden kan tot 7 juni via tel: 0182384550 of via de mail: activiteiten@swoschoonhoven.nl

Dag voor vluchtelingen

Krimpenerwaard - Krimpenerwaard Intercultureel, Vluchtelingen Werk Krimpenerwaard en SWOS organiseren op woensdag 19 juni van 9.00 - 12.00 uur de Wereldvluchtelingendag. De locatie voor dit feest is de Oranjeplaats in Schoonhoven. Wereldvluchtelingendag wordt sinds 2001 gevierd in meer dan 100 landen. De noodzaak om bescherming te bieden aan vluchtelingen is ook in de Krimpenerwaard actueel. Dit is het tweede jaar dat wij het met elkaar vieren. Vorig jaar was het een groot succes en vierden wij het samen met meer dan 120 personen. De wethouder komt de ochtend openen en we hebben een programma samengesteld waar je kunt genieten van koffie/thee/fris en hapjes, muziek en gezelligheid. De ochtend staat in het teken van verbinding. Bent u nieuwsgierig geworden en wilt u de Wereld Vluchtelingen Dag samen met ons vieren? Aanmelden kan via:
h.dejong@krimpenerwaardintercultureel.nl

Veilig fietsen tot je 100ste

Schoonhoven - Nederlanders blijven steeds langer fietsen en geef ze eens ongelijk. Het is namelijk heel goed nieuws; actief en gezond mobiel blijven is belangrijk. Toch is fietsen niet zonder risico's. Het aantal fietsongelukken met oudere fietsers neemt toe zowel bij gewone fietsen als met e-bikes. Daarom organiseert de Stichting SWOS samen met Veilig Verkeer Nederland; "Doortrappen" voor de fietsende ouderen. 'Doortrappen'- is een programma vanuit het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Het programma is ontwikkeld om de oudere fietsers praktische tips mee te geven om langer fit en veilig te kunnen blijven fietsen. Afhankelijk van de vraag van de deelnemers komen de verkeersregels nog een keer voorbij, krijg je handige tips en trucs over veilig op en af stappen en worden verkeerssituaties in theorie en praktijk geoefend. Dit is slechts een greep uit het aantal onderwerpen dat voorbij komt tijdens de Doortrapdag. We stappen na de lunch dan ook met alle opgedane kennis op de fiets om die meteen tijdens een gezellige fietstocht met elkaar in de praktijk te brengen. Zo blijf je zekerder op de fiets! Er kunnen maximaal 20 mensen meedoen. De kosten zijn 5 euro per persoon, inclusief koffie/thee en lunch. Aanmelden kan tot 14 juni via tel: 0182384550 of via: activiteiten@swoschoonhoven.nl.

Festival bij
't Veerhuys

Lekkerkerk - Elk jaar is Hemelvaartsdag in Lekkerkerk een grote happening om mee te maken. Na het sportieve gedeelte krijgen de mensen steeds meer zin in vertier en dat wordt gevonden op de dijk. Voor café 't Veerhuys. Daar staan al jaren bekende artiesten de middag kleur te geven, aangevuld door Starlight Drive in Show. Van een lekker drukke dag op de dijk is het langzaam uitgegroeid tot een mooi dorps festivalletje. Donderdag 30 mei start de middag op de dijk om 14.30 uur. Als iedereen lekker buiten een hapje en een drankje start de muziek. Het Feestteam (shirt uit en zwaaien) zal voor feest zorgen. Lekkere uptempo liedjes waar je vrolijk van wordt. Vinzzent beleeft al jaren zijn Dromendans en komt die op het hoge podium ook voordoen. Als laatste staat ook Boet Marcus er om een setje jeugdigheid er in te brengen. Zo is er op de dijk voor ieder wat wils te vinden. Dit alles wordt ondersteund door 4 horecapunten verspreid over de dijk voor het Veerhuys in Lekkerkerk. Ook zijn er weer lekkere hamburgers. Alleen als het weer echt slecht is treden de artiesten binnen op.

Meer berichten