Lekkerkerk JO13: Kampioen en bekerwinnaar in één seizoen.
Lekkerkerk JO13: Kampioen en bekerwinnaar in één seizoen. (Foto: Maayke Tax)

Lekkerkerk JO13: dubbel succes!

JO 13 van voetbalvereniging Lekkerkerk slaagde er dit seizoen in de dubbel te winnen. De de voorjaarscompetitie werd na een pittige strijd de titel bemachtigd, terwijl ook het bekertoernooi een mooie cup opleverde. Trainer Ronald de Groot is dan ook wát trots op zijn spelers.

Door Jan J. Timmer

Lekkerkerk - "Ik heb met de meeste van deze jongens drie seizoenen achtereen mogen werken", vertelt de 30-jarige coach. "En dat was al die tijd een féést! Dit is een prima groep, niet alleen in het veld en op de trainingen maar zeker óók daarbuiten. Daarnaast is dit team getalenteerd en zit er balans in de ploeg: een mooie mix van spelerstypes en karakters.

"Als trainer heb ik er vanaf dag één op gehamerd dat de organisatie voor mij op één staat. Wil je wat bereiken dan heb elkaar nodig. Dus heb ik veel aandacht aan structuur, duidelijkheid en discipline gegeven. Dat leverde een team op dat super gemotiveerd op het veld stond. En als zich dat ook nog eens vertaald in leuk voetbal én prijzen, dan wordt het helemaal mooi!"

Ronald de Groot (30) Begon een jaar of acht geleden met het geve van training bij de club waar hij van kinds af aan lid van is: vv Lekkerkerk. "Mijn passie ligt bij de jeugd", zegt hij. "Vooral de leeftijd waarop kinderen van een klein naar een groot veld gaan, vind ik interessant. Je ziet ze dan groeien én anders denken. dat is genieten. In JO13 zitten voetballers die we over zeven, acht jaar terug gaan zien in het eerste seniorenelftal. Ik heb al tegen het bestuur gezegd: laten we er alles aan doen om deze groep bij elkaar te houden. Als dat lukt gaat de vereniging nog veel plezier aan ze beleven."

Zelf gaat Ronald de Groot komend seizoen met een nieuwe lichting jeugdvoetballers aan de slag in de JO13-categorie. "Het is best moeilijk om afscheid te nemen van mijn team, maar de nieuwe groep biedt ook weer uitdaging. Er komen weer leuke spelers aan hoor!"

Ronald de Groot voetbalt zelf in Lekkerkerk Zaterdag-4, een vriendenteam waarin hij het geweldig naar zijn zin heeft. "De lol die we met elkaar hebben is niet te beschrijven zo groot", stelt hij grijnzend vast. "De zeven seizoenen hiervoor maakte ik deel uit van de selectie. Ik heb een aantal keren meegespeeld met het eerste elftal, maar hing qua niveau tussen 1 en 2."

Meer berichten