Fietsen langs negen dorpen

De 9Dorpenfietstoertocht wordt gehouden op zaterdag 15 juni. De tocht gaat over de dijken langs de Hollandsche IJssel en de Lek, mooie fietspaden, de polderwegen door de fraaie buurtschappen en langs het vele water in de Krimpener- en Lopikerwaard (onder meer de Vlist).

Krimpenerwaard - Er zijn die dag vier fietstochten. Drie van ongeveer 45 km (Krimpenerwaard midden, oost en west) en de lange versie van 85 km.

Vijftien ijsclubs in de twee waarden organiseren samen met Verwaal Transport uit Stolwijk deze populaire fietstoertocht die is afgeleid van de befaamde Negen Dorpen schaatstocht uit de 20e eeuw. De tocht is in 1997 (4776 schaatsers) voor het laatst verreden. In totaal is de tocht negen keer verreden waarvan de eerste in 1938 (195 schaatsers).

Fietsers kunnen bij de volgende ijsclubs starten tussen 09.00 en 13.30 uur, zowel voor de grote tocht als voor één van de kortere routes: Stolwijk, Beijersche, Achterbroek, Gouderak, Ouderkerk aan den IJssel (Lageweg), Ouderkerk aan den IJssel (Dorp), Lekkerkerk, Berkenwoude, Bergambacht, Ammerstol, Schoonhoven, Polsbroekerdam, Polsbroek (start Noordzijdseweg 97a), Vlist en Haastrecht.

Bij elke club zijn tot 17.00 uur stempels te halen en bij de laatste stempelpost een aandenken. Deelname bedraagt € 5 (kinderen t/m 12 jaar gratis).

Meer berichten