"En wat zijn ze prachtig. Deze wereldvrouwen stralen kracht en trots uit." De expositie zal de gehele maand juni te zien zijn.
"En wat zijn ze prachtig. Deze wereldvrouwen stralen kracht en trots uit." De expositie zal de gehele maand juni te zien zijn. (Foto: )

Wat is er te doen in de Krimpenerwaard?

Activiteiten

Krimpen aan den IJssel - In het Inloophuis De IJssel, Locatie De Vijverhoek 2 in Krimpen aan den IJssel zijn er in de maand juni weer verschillende activiteiten. Elke dinsdagmiddag van 13.30 uur – 16.30 uur is er Open Inloop. Op 18 juni is er weer Ontspanningsmassage tussen 13.30 en 16.30 uur. Op 18 juni staat de workshop ronde kaarten maken met stof en papier op het programma tussen 13.30 uur tot 15.30 uur € 3,50 pp. Op 25 juni is er de thema-avond ''Kanker en Revalidatie'' van 19.00 – 21.00 uur. De activiteiten vinden plaats in Vijverhoek 2 in Krimpen aan den IJssel. Aanmelden nodig: voor Ontspanningsmassage, Kaarten maken en de Thema-avond dit kan via 010-7370069 of via info@inloophuisdeijssel.nl

Expositie

Krimpenerwaard - Ter ere van Internationale Vrouwendag 2019 portretteerde fotograaf José Donatz twaalf wereldvrouwen die wonen in de Krimpenerwaard. De vrouwen zijn afkomstig uit Eritrea, Ginea, India, Japan, Kenia, Nederland, Palestina, Singapore, Somalië en Syrië. Het idee ontstond bij de voorbereiding van internationale vrouwendag 2019. Mariëlle Azim (werkzaam voor Krimpenerwaard Verbindt) had het idee om de uit verschillende windstreken afkomstige vrouwen die in de Krimpenerwaard wonen in beeld te laten vastleggen. Fotograaf José Donatz reageerde gelijk enthousiast. "Ik wilde graag mijn bijdrage leveren en portretten maken van deze vrouwen. Ik ga altijd voor kwaliteit en neem de tijd om de juiste foto te maken. De foto's zijn met natuurlijk licht gemaakt, afgedrukt op de beste printkwaliteit en strak ingelijst in museumlijsten. Zo komen de portretten het beste tot hun recht. Dankzij de medewerking van Krimpenerwaard Intercultureel en Krimpenerwaard Verbindt konden we ons idee realiseren. Het was een feestje om te doen en de vrouwen te leren kennen. En wat zijn ze prachtig. Deze wereldvrouwen stralen kracht en trots uit." De expositie zal de gehele maand juni te zien zijn tijdens de openingstijden van de bibliotheek in Schoonhoven. De fotoshoot is mede mogelijk gemaakt door: Krimpenerwaard Verbindt, Krimpenerwaard Intercultureel en AzimDezign.

Zomermarkt

Lekkerkerk - Op zaterdag 15 juni organiseert woon– en werklocatie Elsenhoeve in Lekkerkerk een Midzomermarkt en open dag. Iedereen is welkom op de gezellige braderie met lokale producten, zoals eigengemaakte decoratieproducten en tuinproducten. Voor de kinderen zijn er oudhollandse spelletjes, een kleedjesmarkt en een springkussen. Daarnaast kunnen bezoekers een kijkje nemen achter de schermen van de Elsenhoeve. De markt en activiteiten zijn van 10.00 tot 14.00 uur. Sinds een paar jaar is het voor ondernemers en particulieren uit de omgeving mogelijk om een marktkraam te huren. Een leuke manier om eigen producten te verkopen, en het maakt de variatie van de markt alleen maar groter. De kosten zijn 25 euro voor een marktkraam van ongeveer 1 bij 2 meter met voldoende ruimte om de kraam heen. Voor kinderen is er een kleedjesmarkt. Ligt de zolder of schuur vol met spullen die een ander nog goed kan gebruiken? Reserveer dan een plekje (gratis). Voor meer informatie kunt u terecht bij Jaap de Haas, 0180 445999 of jaap.de.haas@gemiva-svg.nl.

Expositie

Haastrecht - Op vrijdag 14 juni opent Josefien Versteeg haar expositie in de Amaliahof. Zij is een veelzijdige kunstenares uit Haastrecht. In de Amaliahof zal zij vooral schilderwerken laten zien. Een interview, een kopje koffie. U bent van harte welkom om de werken te bekijken. Van 10.00 tot 11.30 uur wordt de opening gehouden. Daarna kunt u nog elke vrijdag de expositie bekijken van 10.00 tot 11.30 uur. Elke twee maanden organiseert de Welzijnsstichting een nieuwe expositie.

Schuif aan

Krimpenerwaard - Er komen twee aanschuifmaaltijden aan in Vlist en ook in Ammerstol, meldt SWOBV. "Op donderdag 20 juni as kunt u aanschuiven in de Vlisterstee. Kosten 10 euro voor een hoofdmaaltijd en dessert. De maaltijd is van 18.00 tot 20.00 uur. Graag van tevoren opgeven via, tel. 0182-501918 of 06-51872773. Op dezelfde datum is er ook een maaltijd in Het Gebouw Ammerstol. Kosten 11,50 euro voor een hoofdmaaltijd en dessert (8e maaltijd gratis). Ook hier is de maaltijd van 18.00 tot 20.00 uur. Opgeven kan via, tel. 06-53578352. Meer informatie is te verkrijgen via info@swobv.nl

Boxercise

Krimpen aan de Lek - Op woensdag 19 juni is er om 20.00 uur Boxercise i.s.m. De Nederlandse Boksbond in Krimpen aan de Lek. Bij deze vorm van bokstraining is geen fysiek contact wat er normaal gesproken wel is bij het boksen. De training bevat verder alle elementen van een 'echte' bokstraining. Je uithoudingsvermogen wordt zwaar op de proef gesteld evenals je kracht, je conditie en je buikspieren. Maar wat nog veel belangrijker is, is dat je er plezier in hebt! Tarieven Locatie Krimpen a/d Lek: Ouder en Kind vanaf 3 tot 5 jaar € 20,- per maand Kinderen vanaf 10 tot 14 jaar € 27,50 per maand Vanaf 15 jaar en volwassenen € 27,50 per maand.
Locatie: MFA Gymzaal, Admiraal de Ruyterstraat 3, Krimpen aan de Lek.

Beauty&Brains en midzomer

Krimpenerwaard - Stichting Beauty&Brains Krimpenerwaard organiseert op donderdag 20 juni a.s. een Midzomernachtevent voor haar ondernemende leden. Ook onderneemsters uit de Krimpenerwaard die geen lid zijn kunnen zich aanmelden voor dit actieve en gezellige event. Het event start om 19.00 uur met een wandeling van 4 km vanaf het Concordiaplein in Haastrecht. De wandeling eindigt om 20.00 uur op de eventlocatie bij 'het Witte Huisje' aan de Goudseweg 108 in Stolwijk. Na een glaasje gezonde bubbels kunnen de deelnemers kiezen uit 4 workshops; schilderen, smoothies maken, netwerken bij de varkens of wijn proeven in de boomhut. Maar er is ook voldoende gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan, onder het genot van een drankje en een hapje en we gaan natuurlijk de zonsondergang beleven. Voor B&B leden is deelname gratis, niet leden betalen € 20. Meer weten of aanmelden:

www.beautybrains.nl/activiteiten

Meer berichten