Wie wordt de nieuwe polderdichter van de Krimpenerwaard?

Krimpenerwaard - Op 3 oktober 2019 kiezen Krimpenerwaard en Krimpen aan den IJssel voor de komende twee jaar haar nieuwe polderdichter. Voor de zevende keer kunnen regionale dichters strijden om deze  eervolle titel.

Dichters uit Krimpenerwaard en Krimpen aan den IJssel, ervaren en in de dop, jong en oud, stil en opvallend, vernieuwend of traditioneel, kunnen aan deze verkiezing deelnemen.
Iedereen die voor de titel in aanmerking wil komen kan daarvoor drie gedichten insturen  naar het emailadres:
polderdichterkrimpenerwaard@kpnmail.nl

Van de nieuwe polderdichter voor 2020 – 2021 wordt gevraagd dat hij op een eigen manier schrijft over alles wat er leeft in de Krimpenerwaard, dat hij bezingt wat hem raakt in het landschap, in het dagelijkse reilen en zeilen of in de politiek, dat hij daarvoor minimaal vijf keer per jaar een nieuw gedicht schrijft, voordraagt bij een publieke bijeenkomst of publiceert en dat hij zijn poëzie op een aansprekende manier over het voetlicht kan brengen. 

De huidige polderdichter, Julia van Ipenburg sluit op 3 oktober een vruchtbare en inspirerende periode af: 'Het is een feestje. Ik schrijf voor zoveel verschillende gelegenheden, en al op heel bijzondere plekken in de polder gedichten voorgelezen!'

De verkiezing van de polderdichter vindt dit keer plaats in de Hollandialoods in Krimpen aan den IJssel - Stormpolder. Daar zullen deelnemende dichters hun gedichten voordragen voor een deskundige vakjury.  Die verkiezingsavond vormt de start van de tentoonstelling / kunstprijs La lecq, die daar 4 t/m 6 oktober 2019 plaatsvindt.

De organisatie van de polderdichter Krimpenerwaard is in handen van kunstenaars vereniging Krimpener Kunstwaard. 
Ga voor meer informatie en de deelnemersvoorwaarden  voor de verkiezing naar www.kunstwaard.nl 
Zie voor nieuws en stand van zaken de Facebook pagina van Polderdichter Krimpenerwaard.

Meer berichten