Margot Kuzee en Ria Sterrenburg overhandigen de bijzondere Schoonhovense Fonteynkoek aan voorzitter Klaus Walter van Musikverein Stadtkapelle Weil der Stadt.
Margot Kuzee en Ria Sterrenburg overhandigen de bijzondere Schoonhovense Fonteynkoek aan voorzitter Klaus Walter van Musikverein Stadtkapelle Weil der Stadt.

Tavenu uit Schoonhoven op bezoek bij Weil der Stadt

Van 7-9 juni j.l. bracht de Schoonhovense Muziekvereniging TAVENU een uitwisselingsbezoek aan het Zuid Duitse Weil der Stadt en de Musikverein Stadtkapelle daar.

Schoonhoven - In het kader van het 190-jarig bestaan van het Duitse harmonieorkest werd TAVENU uitgenodigd het Frühlingsfest bij te wonen en gaf daar enkele concerten.

Op vrijdagavond vond de officiële ontvangst plaats met sekt. Alle TAVENU-reizigers ontvingen als cadeau een bierpul mét een fles speciaal jubileumsbier.

Namens TAVENU overhandigden voorzitter Ria Sterrenburg en secretaris Margot Kuzee aan Klaus Walter, voorzitter van de Musikverein Stadtkapelle Weil der Stadt, een bijzondere Schoonhovense Fonteynkoek in de vorm van de cijfers 190.

Daarnaast ontvingen de voorzitter en dirigent van Weil der Stadt ieder een sleutelhanger in de vorm van een zilveren stemvork.

Deze gestes werden zeer op prijs gesteld. Namens de gemeente Krimpenerwaard ontving de jubilerende vereniging een enorme Stolwijkse kaas om Krimpenerwaard te kunnen proeven.

De eerste contacten tussen beide muziekverenigingen bestaan al circa 20 jaar. In 2003 vond de eerste uitwisselingsreis plaats naar Duitsland. Sindsdien hebben de verenigingen elkaar al enkele keren bezocht.

Daarnaast bezoekt TAVENU met haar dweilorkest De Hazepoten ook soms de Weiler Fasnet met haar grootse carnavalsoptocht van Zuid Duitsland.

Ria Sterrenburg en Klaus Walter roemden de geweldige vriendschappelijke banden tussen beide muziekverenigingen en spraken de wens uit dat dit nog vele jaren zal blijven bestaan.

Meer berichten