Grote vreugde bij Lekkerkerk. Men blijft derdeklasser.
Grote vreugde bij Lekkerkerk. Men blijft derdeklasser. (Foto: Wijntjesfotografie.nl)

Lekkerkerk redt het wéér met hakken over de sloot

Lekkerkerk speelt ook komend seizoen in de derde klasse. En weer hadden de zwartwitten een nacompetitiefinale tegen Bergambacht nodig om het vege lijf te redden. De ploeg van trainer Marc van der Zee won na verlenging met 2-1.

Door Jan J. Timmer

Lekkerkerk - Voor Bergambacht waren de druiven zuur, temeer omdat de ploeg van vertrekkend trainer Bert Potuyt het duel al voor rust had kunnen beslissen.

Er waren amper vijf minuten gespeeld toen men al een buitenkans kreeg om de score te openen. Patrick Prevo legde Luuk Botter neer in het strafschopgebied en Pieter Meijer mocht namens Bergambacht aanleggen vanaf de stip. De normaal gesproken zo koelbloedige aanvaller miste, zoals hij dat later in het eerste bedrijf nog een paar keer zou doen.

Lekkerkerk putte moed uit de improductiviteit van de tegenstander en knokte zich naar een status van gelijkwaardigheid. Desondanks kwam met toch op achterstand toen een van richting veranderd schot schot van Erik Kuipers tegen de touwen plofte.

Na de pauze kregen beide teams de gelegenheid om de score op te voeren. Namens Lekkerkerk waren Pim Molenaar en Mark de Jager dicht bij de gelijkmaker. Beide keren greep Bergambacht-keeper Roy Pons in.

Met het inbrengen van Hamid Sarrafsadeh veranderde de wedstrijd. De aanvaller, die vanwege droevige familieomstandigheden zes weken net gevoetbald had, zorgde meteen voor dreiging. Nadat Pim Molenaar nog in de reguliere speeltijd een strafschop had benut (na een handsbal van Danny den Besten, die meteen met rood kon inrukken) sloeg Sarrafsadeh in de verlenging toe.

De 2-1 kan daarna niet meer in gevaar waardoor Lekkerkerk zich verzekerd wist van wéér een jaar derdeklasse-voetbal en Bergambacht met de staart tussen de benen huiswaarts diende te keren.

Het verlies was vooral zuur voor trainer Potuyt die in drie jaar drie keer promotie op een haar na miste. Lekkerkerk op zijn beurt lijkt zijn uitgegroeid tot 'Houdini-act'. Voor het tweede achtereenvolgende jaar een ontsnapping op het laatste moment; da's knap én slecht voor je hart.

Meer berichten