Seizoenafsluiting vindt plaats 'Cultureel Café Ammerstol' met de bands Scream tonight en Miracle.
Seizoenafsluiting vindt plaats 'Cultureel Café Ammerstol' met de bands Scream tonight en Miracle. (Foto: )

Het is weekend in de Krimpenerwaard en dit is de agenda

Donderdag
20 juni

10.00 Digitaal café Lekkerkerk Heeft u vragen over internet, apps, uw tablet of smartphone? Tijdens het Digitale café van de Bibliotheek Krimpenerwaard kunt u met al deze vragen terecht. Bibliotheekvrijwilligers staan klaar om u te helpen. Breng uw eigen tablet of telefoon mee of maak gebruik van de computers van de bibliotheek.
Bibliotheek Lekkerkerk, Talmastraat Lekkerkerk

Vrijdag
21 juni

19.00 Midzomerconcert door kinderkoor De Regenboog De Regenboog geeft o.l.v. Hidde Zwart een concert in de kerkzaal van De Ark, Burg. Aalberslaan 41 te Krimpen aan den IJssel. Het was jaren een traditie om de laatste repetitie van het koorseizoen af te sluiten met een avond voor familie en vrienden. Vorig jaar ging het anders want toen werd het seizoen afgesloten met een Jubileumconcert waar nog met veel dankbaarheid op wordt teruggekeken. Dit jaar pakt het kinderkoor de laatste repetitie graag met een miniconcert aan. Met de meer dan 50 kinderen is repetitiezaal Het Vooronder te klein om alle ouders en andere familieleden te kunnen ontvangen. Daarom mag het kinderkoor gebruik maken van de kerkzaal en kunnen zij iedereen de gelegenheid geven om deze laatste repetitieavond te bezoeken. Het miniconcert is van 19.00 tot 20.00 uur. De toegang is gratis. De kinderen hebben veel nieuwe liedjes ingestudeerd en ook de tieners hebben gewerkt aan eigen (meerstemmig) repertoire. Het wordt extra feestelijk als de kerkzaal vol zit met enthousiaste bezoekers.

19.00 Juridisch inloopspreekuur Voor een vrijblijvend advies kunt u nu naar het wekelijkse Juridisch spreekuur in de Bibliotheek. Iedere vrijdagavond van 19.00 tot 20.00 uur. De spreekuren zijn gratis en de inloop is vrij.
Bibliotheek Lekkerkerk, Talmastraat Lekkerkerk

Zaterdag
22 juni

18.00 Taptoe Krimpen De drumfanfare van muziekvereniging Crescendo heeft de afgelopen maanden hard gerepeteerd aan een nieuwe show: 'Let's dance!'. In deze taptoe show passeren bekende nummers de revue, zoals Blame it on the Boogie, Wake me up en Samba the Janeiro. Tussendoor laat het slagwerk verschillende swingende ritmes horen van over de hele wereld. Naast drumfanfare Crescendo, presenteren Show- en Drumfanfare M.E.T.R.O uit Scheveningen, Drum- en Showband Dice Musica '83 uit Ter Aar, Trompetterkorps Alkmaar en Oranje Garde - Klundert hun kunsten. Voorafgaandaan de taptoe lopen alle een streetparade door Krimpen aan de Lek. Vanaf 19:00 uur kan iedereen genieten van alle prachtige shows! De taptoe vindt dit jaar wederom plaats op het terrein van voetbalvereniging Dilettant. De toegang is uiteraard gratis

19.30 Psalmzangavond met bovenstem in de Hersteld Hervormde Kerk in Ouderkerk a/d IJssel, m.m.v. Bovenstemgroep Katwijk. Organist André Nieuwkoop begeleid de samenzang. Op deze avond heeft Ds. B. Reinders de algehele leiding. De collecte is voor MAF Nederland. De toegang is gratis! Locatie: Abelenlaan 41

20.00 Ammerstol – Live aan de Lek Seizoenafsluiting 'Cultureel Café Ammerstol' met Scream tonight en Miracle. Scream tonight speelt om 20.00 uur. Met hun stevige rocksound en hun aanstekelijke enthousiasme is Scream tonight de ideale opwarmer voor de hoofdact Miracle die om 22.00 uur speelt. Al meer dan 20 jaar brengt Miracle de legendarische, bombastische muziek van Queen tot leven. Natuurlijk zetten ze een spetterende show neer, maar bovenal laat Miracle de muziek spreken. Miracle laat de gloriedagen van het Queen-tijdperk herleven. Beleef het mee op 22 juni. Bij mooi weer in de tuin! Entree € 5.
Het Gebouw, Lekdijk 75

Meer berichten