NNF Sumnercamp: dat is drie dagen genieten van voetbal.
NNF Sumnercamp: dat is drie dagen genieten van voetbal. (Foto: Jan Timmer)

NNF Summercamp razend populair!

Ryan Koolwijk is niet alleen profvoetballer, hij is ook één van de drijvende krachten achter NNF Sports, een vrijwilligersorganisatie die onder andere voetbalkampen organiseert voor de jeugd. Het eerstvolgende Summercamp vindt van 19 tot en met 21 juli plaats op het complex van vv Lekkerkerk.

Jan J. Timmer

Lekkerkerk - "Iedereen moet plezier aan voetbal kunnen beleven", vindt Koolwijk. "Zeker óók kinderen uit gezinnen die het niet zo breed hebben. Het Summercamp biedt hen voor zestig euro de mogelijkheid om drie dagen lang te voetballen, vriendschappen te sluiten en plezier te maken." Vorig jaar werd het Summercamp op de velden van vv Lekkerkerk voor het eerst gehouden. "Toen was de belangstelling al goed", zegt Ryan Koolwijk. "Dit jaar gaat het nóg harder met de inschrijvingen. Alleen in de categorie 11/12 jaar hebben we nog een paar plekjes over. Aanmelden kan via de site www.nnfsports.nl. Ook zijn we nog op zoek naar een aantal vrijwilligers. Wie belangstelling heeft dat kenbaar maken op onze site."
Zelf is Ryan Koolwijk tijdens het Summercamp tot zijn spijt niet van de partij. Dat heeft alles te maken met zijn overstap deze zomer van Excelsior naar AC Trencin in Slowakije. "Wanneer we niet gedegradeerd waren zou ik mijn contract bij Excelsior met twee seizoenen verlengd hebben en bij die club mijn loopbaan hebben afgesloten. Nu echter liep alles anders en moet ik op zoek naar een alternatief. Er was wel belangstelling vanuit Nederland, maar AC Trencin was meteen concreet. De voorbereiding is inmiddels begonnen. Binnenkort start de competitie. Ik slaap nu nog in een hotel. Binnenkort komt er een appartement beschikbaar. Natuurlijk was ik liever in Nederland gebleven, maar Trencin is een prima alternatief. Ik heb hier al eerder gevoetbald en dat beviel van beide kanten goed. We werden zelfs kampioen en wonnen de beker. De club wilde graag dat ik terugkeerde omdat ze mijn ervaring goed kunnen gebruiken. Vorig gaar degradeerde Trencin bijna. Het wordt nu weer tijd voor een hogere klassering."

Meer berichten